Бившият селекционер на Англия Свен-Йоран Ериксон разкри, че има рак

...
Бившият селекционер на Англия Свен-Йоран Ериксон разкри, че има рак
Коментари Харесай

Свен-Йоран Ериксон с тъжно признание: В най-добрия случай ми остава година живот

Б ившият селекционер на Англия Свен-Йоран Ериксон разкри, че има рак в последен стадий. 

75-годишният Ериксон сподели пред шведското радио P1, че му остава " в най-хубавия случай една година живот ". 

" Всички схващат, че имам болест, която не е добра. Всички допускат, че това е рак и е по този начин. Но би трябвало да се боря, доколкото мога ", сподели той пред P1. 

“Бягах към 5 километра в деня преди да ме одобряват в болничното заведение, тъй като колабирах. Оказа се, че имам рак “, споделя той. Болестта „ просто идва от нищото “, прибавя той, и това „ ви кара да се шокирате “.  

„ Не изпитвам мощна болежка. Но бях диагностициран със заболяване, което можеш да забавиш, само че не можеш да оперираш. По-добре е да не мислиш за това. Трябва да излъжеш мозъка си. Мога да обикалям и да мисля за това от самото начало. Да си седнал съм у дома, да съм трагичен и да си мисля, че нямам шанс и по този начин нататък ”, споделя някогашният селекционер.  

Sven-Goran Eriksson: Former England manager reveals cancer diagnosis and has 'a year to live'
— Quinton G (@QuintonGodsell)
„ Лесно е да се озовеш в тази позиция ” , счита той.  

Между 2001 година и 2006 година Ериксон е треньор на по този начин нареченото " златно потомство " футболисти в британския тим, в това число Дейвид Бекъм, Стивън Джерард, Уейн Руни и Франк Лампард. 

Той изведе Англия до три поредни четвъртфинала на огромни шампионати и беше управител, когато Англия означи успеха с 5-1 над Германия в Мюнхен през септември 2001 г. 

Шведът си сътвори име на целия континент преди престоя си в Англия, като изведе " Бенфика " до второ място в Европейската купа. 

След това той управлява основания в Рим клуб “Лацио ” до втория им успех в Серия А през 1999-2000 година - последният път, когато завоюваха купата - по времето, когато лигата беше считана от мнозина за най-предизвикателната в Европа.   

Ериксон подаде оставка като състезателен шеф в шведския футболен клуб “Карлстад ” преди 11 месеца заради здравословни проблеми. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР