Бившият селекционер на Англия Фабио Капело сподели подробности около участието

...
Бившият селекционер на Англия Фабио Капело сподели подробности около участието
Коментари Харесай

Капело: На световното попитах играчите на кой вратар да заложа

Бившият селекционер на Англия Фабио Капело показа детайлности към присъединяване на отбора на международното състезание през 2010 година Тогава тимът му отпадна на осминафиналите след загуба с 1:4 от Германия. Преди това приключи втори в групата си, която оглави отборът на Съединени американски щати.

Турнирът бе изпълнен с несигурни изяви от страна на британските вратари. В първия мач Роб Грийн пусна лек гол на Клинт Демпси и срещата със Съединените щати приключи 1:1. След този дуел Капело реши да заложи на различен вратар. Вариантите му бяха младият Джо Харт и Дейвид Джеймс.

" Всеки прави неточности. Грийн направи една, тъй че го замених. Заложих на " Каламити Джеймс ", описа Капело в изявление за " Гардиън ". ( " Каламити Джеймс " е английски воин от комикси, който е прочут неналичието си на късмет; каламити се превежда бедствие).

" Имах Грийн и Джо, който беше дете. Попитах играчите. Харт или Каламити? Те избраха Каламити и го пуснах, тъй като играчите му имаха доверие. Джон Тери и бранителите имаха вяра повече в Джеймс. Харт бе играл за отбора единствено един път ", показа италианецът.

Fabio Capello opens up on England's 2010 World Cup, from slating David James to Lampard's ghost goal https://t.co/XFmav1gcfn pic.twitter.com/cMCEQeDz2h
— #TeamTerry (@ahmadsuwandi26) April 4, 2020
Двубоят с Германия на осминафиналите ще се запомни и с незачетения гол на Франк Лампард, с който Англия можеше да изравни преди почивката. Топката мина голлинията, само че попадение не бе прието.

" Всички го видяха. От резултата върху топката, когато удари гредата, терена, който беше изсъхнал, и се насочи по тази метод, единствено можеше да влезе. Става дума за физика. Спомням си конференция в Солт Лейк Сити през февруари. Час и половина се говореше за топката, 45 минути за съдиите. Те споделиха, че подготовката е съвършена. Аз споделих на шефа на съдиите: " Защо не сложите някой на зад вратата, пети арбитър? " Отговориха ми: " Не, решили сме да е по този начин ", добавя Капело.

Според експерта съществена причина за слабото показване на Англия са били травмите. " След шампионата имаше всякакви отзиви за подготовката, само че тя бе съвършена. Рууни имаше проблеми, Бекъм се контузи, Рио Фърдинанд също. Това са значими играчи, с харизма, водачество, играчи, от които имаш потребност ", изясни той.

Капело бе запитан и за какво партньорството сред Джерард и Лампард в центъра на терена не работеше: " Защото те играеха на една и съща позиция. Защо да не извадя единия? Защото другите играчи не са по-добри ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР