Бившият съветски лидер Михаил Горбачов предупреди, че диалогът между Русия

...
Бившият съветски лидер Михаил Горбачов предупреди, че диалогът между Русия
Коментари Харесай

Михаил Горбачов: Русия и САЩ трябва незабавно да възстановят диалога помежду си

Бившият руски водач Михаил Горбачов предизвести, че разговорът сред Русия и Съединени американски щати за стратегическа непоклатимост би трябвало да бъде възобновен неотложно, защото политиката на нуклеарно въздържане съставлява непрекъсната опасност за мира. Съответната си позиция той изрази в публикация за американското издание The Wall Street Journal, представена от организация " Фокус ".
Бившият президент на Съюз на съветските социалистически републики изрази взаимност с мнението на Джордж Шулц, държавен секретар на Съединени американски щати в интервала 1982-1989 година, с Уилям Пери, който е бил министър на защитата на Съединени американски щати през 1994-1997 година, и сенатора от щата Джорджия Сам Нан. В публикация в същия вестник от 11 април те подчертаха нуждата от допустимо най-скорошно обновяване на разговора сред Съединени американски щати и Русия по въпросите на стратегическата непоклатимост.
" Съгласен съм с тях за незабавната нужда от (подновяване - бел. ред.) на стратегическото взаимоотношение сред Съединени американски щати и Русия. Аз също съм уверен, че нуклеарното въздържане, вместо да пази мира, го слага под непрекъсната опасност ", акцентира Горбачов. Той напомни, че в миналото не е съумял да убеди в това английския министър председател Маргарет Тачър, която е била уверена, че нуклеарните оръжия са попречили експлоадирането на Трета международна война. " Днес чуваме същите причини в Съединени американски щати и Русия ", предизвести Горбачов.
" Ядрените оръжия наподобяват на револвер, провесен на стена в пиеса, написана и сложена от чужд човек. Ние не знаем желанията на режисьора. Ядрените оръжия може да се задействат заради механически проблем, човешка неточност или компютърна нередовност ", сигнализира още някогашният водач на Съюз на съветските социалистически републики.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР