Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров окончателно бе оправдан по

...
Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров окончателно бе оправдан по
Коментари Харесай

Ето какво реши съдът за Алексей Петров по делото Октопод

Бившият консултант в ДАНС Алексей Петров дефинитивно бе оневинен по знаковото дело " Октопод ", съобщи кореспондент на БЛИЦ.

Решението е на Специализирания углавен съд. Оневинен беше и посоченият за дясна ръка на предприемача - Антон Петров - Хамстера. Заедно с още няколко души Петров бе упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група за рекет и изнудване, както и за оповестяване на държавна загадка. Делото стартира през 2010 година, когато някогашният консултант в ДАНС беше показно арестуван в дома си. Тогава Петров дефинира ареста като " политическа принуда ". Това е делото " Малък Октопод ".

Разследването на така наречен " Голям Октопод " не стигна до съда и беше прекъснато. След отстраняването на скандално известната арбитър Румяна Ченалова, делото мина от градския в Специализирания съд.

Едно от обвиняванията против Петров отпадна по отминалост, а през ноември 2015 година в един и същи ден починаха двама от главните очевидци по делото – Георги Цветанов при злополука, а Пламен Устинов поради разпра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР