Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров окончателно бе оправдан по

Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров окончателно бе оправдан по ...

Ето какво реши съдът за Алексей Петров по делото Октопод.Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров окончателно бе оправдан по знаковото дело "Октопод", предаде репортер на БЛИЦ.

Решението е на Специализирания наказателен съд. Оневинен беше и соченият за дясна ръка на бизнесмена - Антон Петров - Хамстера. Заедно с още няколко души Петров бе обвинен за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, както и за разгласяване на държавна тайна. Делото започна през 2010 година, когато бившият съветник в ДАНС беше показно задържан в дома си. Тогава Петров определи ареста като "политическа репресия". Това е делото "Малък Октопод".

Разследването на т.нар. "Голям Октопод" не стигна до съда и беше прекратено. След отстраняването на скандално известната съдия Румяна Ченалова, делото мина от градския в Специализирания съд.

Едно от обвиненията срещу Петров отпадна по давност, а през ноември 2015 г. в един и същи ден починаха двама от основните свидетели по делото – Георги Цветанов при катастрофа, а Пламен Устинов заради саморазправа.

Източник: marica.bg