Бившият съветник по националната сигурност на президента на САЩ Доналд

...
Бившият съветник по националната сигурност на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Сравниха Ердоган с фашистки диктатор

 Бившият консултант по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп съпостави турския водач Реджеп Таийп Ердоган с италианския фашистки деспот Бенито Мусолони в новата си книга, написа електронното издание на гръцкия вестник Protothema, представено от Агенция " Фокус ".

" Телефонният диалог с Ердоган се оказа същинско прекарване. Докато го слушах, той звучеше като Мусолини, говорещ от своя балкон в Рим, с разликата, че Ердоган говореше с този звук и гръмогласност по телефона. Сякаш ни изнасяше лекции, до момента в който стояхме на бюрото за взимане на решения “, съобщи Болтън, разкривайки елементи от диалога сред него, Ердоган и американския му сътрудник Доналд Тръмп.

Обаждането бе извършено незабавно след хипотетичната химическа офанзива наоколо до Дамаск в Сирия през 2018 година, при която починаха над 40 души. За по-малко от седмица съдружниците на Съединените щати, Англия и Франция започнаха въздушни удари против сирийските военни цели.

Освен това в своята книга Болтън назовава Ердоган деспот, разяснявайки напъните н Тръмп да се намеси в делото против Халкбанк в интерес на Турция и да употребява поста си, с цел да спре всевъзможни по-нататъшни правни дейности против банката.

" Конкретно обаче желаех да осведомявам (генералният прокурор Уилям Бар) за устрема на Тръм в действителност да прави лични услуги на диктаторите, които харесваше, като да вземем за пример наказателните каузи на Халкбанк, ZTE, евентуално Huawei и кой знае какво още “, написа Болтън.

Халкбанк е упрекната в присъединяване в огромна скица за заобикаляне на глобите против Иран. В обвинителния акт се показва, че турско-иранският предприемач Реза Зараб е подкупил високопоставени чиновници, в това число турски министър, с цел да помогне за отклонение на иранските петролни доходи посредством Halkbank благодарение на фиктивни покупко-продажби.

Болтън разкри също информация за настояванията на Турция за придвижването на Гюлен, разногласието за задържането на американския свещеник Андрю Брънсън и случая Халкбанк, а също по този начин той даде детайлности по отношение на политиката на Съединени американски щати в Сирия, въздействието на Ердоган върху решението за евакуиране на Тръмп, войната на Ердоган против сирийските кюрди и напъните му да подкопае битката против " Ислямска страна “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР