Бившият съветник по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп

...
Бившият съветник по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Майкъл Флин призна, че е излъгал за връзките си с Русия

Бившият консултант по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп – Майкъл Флин, призна, че е излъгал ФБР за диалозите, които е водил с някогашния съветски дипломат в Съединени американски щати, съобщи AFP.
Той пледира отговорен по време на чуване по отношение на обвиняванията против него, че е направил „ подправени, погрешни и подправени изказвания “ в границите на следствието за допустимо съглашение сред предизборната акция на Тръмп и Москва.
„ Да, сър “, отговори Флин на въпроса в съда дали желае да пледира отговорен.
Така някогашният консултант стана четвъртата и най-високопоставена фигура, подведена под отговорност поради контакти с Русия в границите на следствието на ФБР за допустимо скрито съглашение сред акцията на Тръмп и Москва, написа още БГНЕС.
„ Приемам вашето самопризнание за виновност “ отговори арбитър Рудолф Контрерас, който добави, че „ няма да има дело и евентуално няма да има обжалване “.
По-рано беше обявено, че се чака някогашният консултант да удостовери, че е излъгал. Според източник на Белия дом, който дава стратегически препоръки на администрацията, Флин е излъгал ФБР, а преди този момент и вицепрезидента Майкъл Пенс.
В четвъртък Флин беше упрекнат в това, че е излъгал за частните си диалози с някогашния съветски дипломат в Съединени американски щати Сергей Кисляк, в които са обсъждали налагането на американски наказания против Москва от тогавашната администрация на президента Барак Обама.
„ На или към 24 януари 2017 година обвиненият Майкъл Т. Флин „ предумишлено и осъзнато е направил всъщност подправени, погрешни и подправени изказвания “ по държавни въпроси, се показва в обвиняването на прокуратурата.
По времето на диалозите с Кисляк Флин е бил консултант в акцията на Тръмп и не е заемал държавен пост, само че е било известно, че по всяка възможност ще стане консултант по националната сигурност на Тръмп. Той беше заставен да се откаже от дадения му пост през февруари поради следствието на контактите му с Русия.
Според обвиняванията Флин е излъгал, когато е отрекъл, че предишния декември – в навечерието на новия пакет от наказания на Обама и експулсирането на 35 съветски дипломати поради интервенция в изборите от ноември, е изискал от съветския дипломат да се въздържи от в допълнение ескалиране на обстановката като бъдат подхванати сходни ограничения от Москва . Бившият консултант също по този начин е излъгал проверяващите и за отговора на дипломата, че Русия ще смекчи отговора си, излиза наяве от документите на обвиняването.
Флин е упрекнат и в това, че е излъгал за това, че скрито е изискал Кисляк да осуети или забави гласуването за резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, без да се показва каква тъкмо е била тя.
По-късно Белия дом омаловажи околните връзки сред някогашния консултант по националната сигурност на Съединени американски щати и президента Доналд Тръмп, акцентирайки, че признанието на Майкъл Флин за виновност визира само и единствено него .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР