Бившият съветник на Виктор Янукович, юристът Андрей Портнов изпрати в

...
Бившият съветник на Виктор Янукович, юристът Андрей Портнов изпрати в
Коментари Харесай

Обвиниха Порошенко в държавна измяна

Бившият консултант на Виктор Янукович, юристът Андрей Портнов изпрати в Държавното бюро за следствие на Украйна изказвания за закононарушенията на досегашния президент на Украйна Петро Порошенко, заяви ТАСС.

" Смятам го за забъркан с държавна измяна, опит да обсеби държавната власт и превишение на властта и на служебните компетенции ", написа Портнов в своя Telegram-канале.

В изказванията, се споделя, че незаконната активност на Порошенко, при дадена заповед за прекачване на украинските военни на кораби през Керченския пролив.

" Според проекта на Порошенко и проведената група от хора, ръководени от него, предизвиканият случай трябваше да докара до резонансни последици и опцията да се спори за откритата експанзия на Руската федерация против Украйна в Азовско море и вследствие на съществуването на предлог за военно състояние. В резултат на това въвеждането на военно състояние би трябвало да подсигурява анулация и отсрочване за неустановен интервал от президентските избори в Украйна, защото съгласно закона те не могат да бъдат държани във военно състояние ", съобщи ТАСС.

Припомняме, в неделя Портнов се върна в Украйна след петгодишно неявяване и разгласи проектите си да заведе дело за закононарушенията на президента на Украйна Петро Порошенко и неговото обграждане, по-специално някогашният заместник-председател на президентската администрация. Алексей Филатов, началник на комисията на Върховната Рада за национална сигурност Сергей Пашински, водач BPP фракции на Артур Герасимов и редица други длъжностни лица.

Портнов е бил консултант на президента Виктор Янукович през 2011-2014 година и по-късно е упрекнат в заграбване на благосъстоятелност. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР