Бившият съветник на президента на САЩ по националната сигурност Джон

...
Бившият съветник на президента на САЩ по националната сигурност Джон
Коментари Харесай

Болтън: Бъде ли преизбран, Тръмп може да изтегли САЩ от НАТО

Бившият консултант на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джон Болтън счита, че Доналд Тръмп, в случай че бъде избран отново за втори мандат, може да изтегли Съединени американски щати от НАТО. Той изрази това мнение в изявление, оповестено от немския вестник „ Ханделсблат “.
" Само шепа републиканци утвърждават напускането на НАТО. Но в случай че той [Тръмп] завоюва, тази преграда може да бъде преодоляна ", сподели Болтън. " Кой знае какво ще прави през втория мандат? ", зададе въпрос някогашният асистент на президента на Съединените щати.
Болтън посъветва Европейски Съюз, в случай че Тръмп завоюва изборите на 3 ноември, да поддържа дипломатически връзки с Вашингтон най-много посредством Конгреса. " Камарата на представителите и Сенатът могат да се опълчват на президента. Ако става дума за евакуиране от НАТО или евакуиране на забележителна част от войските от Европа, той може да се изправи против мощна съпротива както от демократите, по този начин и от републиканците ", сподели той. " В тази връзка европейците би трябвало да бъдат посъветвани да се извърнат към Конгреса ", добави някогашен асистент на Тръмп.
В същото време Болтън счита, че изследванията на публичното мнение, съгласно които най-вероятният претендент за президентските избори от Демократическата партия Джо Байдън изпреварва Тръмп, към момента не приказват нищо. " Способността на Демократическата партия да загуби избори в никакъв случай не трябва да се подценява ", сподели Болтън.
По-рано той показа в книгата си „ Стаята, където стова се срлучи “ детайлности за процеса на основаване на политики в Белия дом за интервал от година и половина. 71-годишният политик, прочут с извънредно консервативните си възгледи, даде 592 страници взор зад кулисите на факторите, формиращи външната политика на администрацията на Доналд Тръмп и връзките му с водачи на други страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР