Бившият съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп по въпросите

...
Бившият съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп по въпросите
Коментари Харесай

Майкъл Флин призна, че излъгал ФБР за руските си контакти

Бившият консултант на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин призна, че е дал погрешни показания пред ФБР по следствието за съветската интервенция на президентските избори в Съединени американски щати, заяви Асошиейтед прес, като се базира на правосъдни документи. 

Той ще стане четвъртият обвинен в огромното следствие на специфичния консултант Робърт Мълър и група прокурори за възможна интервенция на Русия в президентските избори в Съединените щати предходната година.

Флин, който бе деен покровител на акцията на Тръмп, признава, че е излъгал ФБР за собствен диалог с съветския дипломат Сергей Кисляк в интервала сред избирането на новия президент и встъпването му в служба, заяви Българска телеграфна агенция.

Броени дни откакто Тръмп влезе в Белия дом през януари, Флин бе разпитван от ФБР.

Съветникът беше заставен да напусне поста си през февруари, откакто се разбра, че е прикрил обстоятелството, че е обсъждал с Кисляк американските наказания против съветски физически и юридически лица.

Обвинения към този момент бяха повдигнати на трима членове на предизборния щаб на Тръмп - на някогашния началник на щаба Пол Манафорт и неговия бизнес съучастник Рик Гейтс, както и на някогашния консултант по външната политика Джордж Пападопулос.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР