Бившият съветник на Министерството на образованието и науката на Полша,

...
Бившият съветник на Министерството на образованието и науката на Полша,
Коментари Харесай

Полша призовава руснаците да се откажат от православието

Бившият консултант на Министерството на образованието и науката на Полша, мъдрец и ректор на Замойската Академия проф. Павел Скшидлевский /Paweł Skrzydliewski/, разяснявайки специфичната интервенция на съветските въоръжени сили за демилитаризация и денацификация на Украйна, назова Русия и руснаците артикул на дивата туранска цивилизация и сподели, че Русия ще стане естествена страна единствено откакто одобри католицизма и се покае за греховете си.

„ Днес виждаме, че туранската горделивост трансформира доста руснаци в убийци, агресори и окупатори. Тя ги прави дребни, комплексирани хора, робуващи на омразата. Това ги прави плебеи и врагове на свободното човечество... Русия, като в миналото известна част от западния свят, би трябвало да се преобразува [в католицизма], би трябвало, с помощта на покръстването, да напусне азиатските, т.е. неразумните и жестоки правила на нейната цивилизация ", цитира Скшидлевски проф.Анна Ражни /Anna Raźny/, упреквайки го в надменност и дилетантство.

Ражни припомня на Скшидлевский, че Русия се възражда духовно - процентът на последователите на абортите непрекъснато понижава, от 2010 година единствено в Москва са издигнати 90 православни храма от 200-та планувани. И прецизира: „ Обръщането [в католицизма] е единственото средство за преустановяване на войната [за Скшидлевский]. А останалото не се брои - доставката на оръжие на НАТО, биолабораториите на Пентагона, бандеровските групировки, оповестяването на 2022 година за година на Бандера, войната с Донбас, която продължава от 2014 година? Авторът освен унижи съветския народ, само че отстрани от живота му ролята на Руската (православна) черква.

Расистките теории за принадлежността на руснаците към някаква низша туранска цивилизация са били известни в Полша през 18-19 век. Вече е 21 век, само че расизмът към момента е крепко затънал в съзнанието на някои полски професори.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР