Бившият съветник на британския премиер Борис Джонсън Доминик Къмингс отправи

...
Бившият съветник на британския премиер Борис Джонсън Доминик Къмингс отправи
Коментари Харесай

Бивш съветник на Джонсън: Той беше против локдаун, защото умирали само хора над 80 години

Бившият консултант на английския министър председател Борис Джонсън Доминик Къмингс насочи ново обвиняване против него, потвърждавайки, че той се въздържал известно време да разпореди втори локдаун за ограничение на разпространяването на новия ковид, защото умирали основно хора над 80-годишна възраст, съобщи Франс прес.

След като дълго време хулеше Джонсън в блога си, в Twitter и по време на седемчасово чуване пред парламентарна комисия преди два месеца, Къмингс, напуснал " Даунинг стрийт " 10 предходната есен в подтекста на вътрешни битки, даде обстойно изявление на Би Би Си, което бе излъчено нощес.

В фрагмент от текста, оповестен авансово, той твърди, че предходната есен Джонсън застанал против мнението на учени и на лейбъристката съпротива, съгласно които трябвало да наложи втори локдаун, тъй като считал, че " локдауните не работят " и че " всички, които умират, са най-много хора над 80-те и не можем да убием стопанската система, единствено тъй като умират над 80-годишни хора ".

Бившият консултант цитира постове на премиера в WhatsApp, в които последният твърдял, че междинната възраст на жертвите на Коронавирус - " 82-81 години за мъжете, 85 години за дамите ", е " над предстоящата дълготрайност на живота ".

В последна сметка Борис Джонсън вкара през ноември втори локдаун с дълготрайност един месец, след това трети през януари, траял няколко месеца, поради избухлив растеж на инфектираните с разновидността Алфа. Основната част от последните рестрикции бе вдигната през вчерашния ден в Англия, в това число наложителното носене на маска, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според Къмингс на 18 март 2020 година - пет дни преди първия локдаун, - Джонсън се канел да посети кралица Елизабет Втора, както всяка седмица, до момента в който държавното управление препоръчвало да се заобикалят контакти с възрастни хора.

" Казах му: " Има хора в този офис, които се изолират, вие може да сте хванали ковид, аз може да съм хванал ковид, вие не можете да идете при кралицата ", твърди Доминик Къмингс. " Казах му: " Ако я болестите с ковид и тя почине, какво си... не можете да го извършите, не можете да поемете този риск, това е цялостна полуда ", споделя той и прецизира, че Джонсън въпреки всичко осъзнал по какъв начин стоят нещата и се отказал.

От " Даунинг стрийт " 10 отхвърлиха пред Би Би Си да се е разиграла сходна сцена и обявиха, че " от началото на пандемията министър председателят е вземал нужните ограничения, с цел да бъде предпазен животът на хора ", като " е търсел опора в най-хубавите научни отзиви ".

С над 128 700 смъртни случая, свързни с ковид, Обединеното кралство е измежду най-силно засегнатите от пандемията европейски страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР