Бившият съветник на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на

...
Бившият съветник на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на
Коментари Харесай

Бившият съветник на Тръмп призна, че е излъгал ФБР за контактите си с Русия

Бившият консултант на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин се призна за отговорен, че е давал лъжливи показания пред ФБР по отношение на следствието на хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори в Съединени американски щати, оповестяват международните организации.

Това може да му донесе до 5 години отнемане от независимост.

Пред федерален съд във Вашингтон Флин сподели, че е излъгал следователите през януари за диалога си с съветския дипломат в Съединени американски щати Сергей Кисляк на 29 декември м.г., в който той помолил съветските управляващи да не подхващат ответни ограничения в отговор на новите наказания на Вашингтон, оповестени от президента Барак Обама в края на мандата му. Тогава Флин, който бе част от преходния екип на бъдещия президент Тръмп, отхвърли да е желал това от посланика.

Днес някогашният консултант разгласи посредством юристите си, че се е съгласил да сътрудничи напълно на специфичния прокурор, проверяващ хипотетичната съветска интервенция в американските избори, и е взел това решение, тъй като то дава отговор " по най-хубав метод на ползите на моето семейство и на страната ".

Това е първото самопризнание на един от четиримата някогашни съветници на президента Доналд Тръмп, упрекнати до момента в следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър. Флин е разследван по редица съмнения, в това число за лобиране в интерес на Турция, само че фактът, че е упрекнат единствено по едно от тях - за подправени показания, допуска, че той в действителност сътрудничи на следствието в подмяна на състрадание от съда при установяване на наказването, отбелязва АП.

Адвокатът на Белия дом Тай Коб сподели, представен от Ройтерс, че днешното самопризнание на Флин в съда по никакъв метод не замесва който и да било от екипа на Тръмп. Белият дом също по този начин побърза да омаловажи ролята, която е имал Флин. Според Коб точно поради сходни погрешни показания пред публични лица от Белия дом той е бил уволнен от президентския екип през февруари.

Екипът на Доналд Тръмп наруши публично оповестената стратегия на президента при срещата му с либийския министър председател във Вашингтон, като не позволи публицисти. Медиите се интересуваха от коментара на президента за новото развиване по абсурда с Флин и разследваната съветска връзка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР