Бившият сътрудник на Доналд Тръмп Пол Манафорт е излъгал поне

...
Бившият сътрудник на Доналд Тръмп Пол Манафорт е излъгал поне
Коментари Харесай

Ръководителят на кампанията на Тръмп лъгал няколко пъти в разследването за руската намеса

Бившият помощник на Доналд Тръмп Пол Манафорт е излъгал най-малко 3 пъти прокурорите от екипа на специфичния следовател Робърт Мълър. Това дефинира арбитър във Вашингтон, съобщи BBC, представена от БГНЕС.
Мълър управлява прословутото към този момент следствие на възможната интервенция на Русия в президентските избори от 2016 година.
69-годишният Манафорт подписа договорка с прокурорите от екипа да сътрудничи на следствието против прекъсване на спомагателни правосъдни каузи против него.
Едно от нещата, за които Манафорт е излъгал, са връзките му с съветския политически съветник Константин Климкин, за който американските прокурори считат, че е съветски шпионин. Бившият федерален прокурор Майкул Зелдин сподели, че не може да разбере за какво Манафорт е лъгал.
" Това е огромна мистерия, в случай че не прикрива нещо в действителност значимо ", споделя Зелдин. " Ако не получи прошка от президента, Манафорт ще прекара остатъка от живота си в пандиза ", добавя някогашния прокурор.
Пол Манафорт беше началник на предизборната акция на Доналд Тръмп от момента, в който милиардерът публично завоюва номинацията на Републиканската партия за президентските избори.
Тръмп неведнъж назова следствието за интервенция на Русия в изборите " лов на вещици ". Пол Манафорт обаче беше първият обвинен в резултат на това следствие. Прокурорите потвърдиха, че той е употребявал 31 банкови сметки в 3 страни, с цел да укрие доходи от милиони долари, върху които не е платил налози. Манафорт се призна за отговорен и беше наказан по общо 8 обвинявания.
Доналд Тръмп твърди, че закононарушенията на Манафорт нямат нищо общо с него и президентската му акция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР