Бившият състезател по фигурно пързаляне Максим Стависки запази званието си

...
Бившият състезател по фигурно пързаляне Максим Стависки запази званието си
Коментари Харесай

Максим Стависки запази званието си Почетен гражданин на Хасково

Бившият играч по фигурно пързаляне Максим Стависки резервира званието си " Почетен жител на Хасково ". Това стана през днешния ден на съвещание на локалния Общински съвет, който присъжда и може да отнеме оценката.

Представителната група на " Българска социалистическа партия за България " изиска в докладна да бъде отнето даденото през 2007 година звание от двукратния международен първенец. В нея се напомня и се аргументира, че няколко месеца по-късно Стависки провокира автомобилна злополука след приложимост на алкохол със умрял и тежко потърпевша, а Върховен касационен съд го осъди на 2 години и 6 месеца условно с 5-годишен изпитателен период.

Социалистите се базират на точка от Правилника за почетните оценки и звания на град Хасково, реда за почитане и тяхното връчване, съгласно която купата може да бъде отнета на лица с влезнала в действие присъда за закононарушения. Стависки и Денкова получиха почетно поданство поради заслугите си в развиването на ледената пързалка в регионалния център.

При дебата и приемането на предлагането 10 съветника гласоподаваха " за ", един " срещу ", а 23 - " възръжал се ", с което то бе отхвърлено.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР