Бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, които

...
Бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, които
Коментари Харесай

Сергей и Юлия Срипал отчаяно искали нов живот в Австралия

Бившият съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, които са прекарали две години в сигурна къща на MI6, откакто оцеляха при офанзива с отравяне с " новичок ", желаят да стартират нов живот „ някъде долу “, съгласно източници от службите за сигурност, написа английският вестник Daily Mail, представен от Фокус.

Само дни преди втората годишнина от отравянето в Солсбъри, вестникът написа, че бащата и дъщерята са подготвени да изоставен Англия или към Австралия, или към Нова Зеландия, откакто в действителност живеят под домакински арест след нападението.
Вестникът добавя , че Скрипал, който е на 68 години и щерка му на 35 години, може би към този момент са пътували до Австралия и Нова Зеландия, с цел да прегледат вероятни места.

Британският специалист по химическо оръжие Хамиш де Бритън-Гордън сподели: „ Сигурен съм, че изключително Юлия ще желае да се върне към някаква нормалност и отдалечена страна от Общността може да бъде алтернатива. „ Правителството продължава да има обвързване да се грижи и руснаците наподобява не са обезпокоени от всички странични вреди, породени от този опит за нападение. Така че опазването на тяхната сигурност ще продължава. “

Изчислено е, че случаят е коствал на данъкоплатците 30 милиона английски лири, само че тази цифра не включвала разноските за защита на семейство Скрипал.

 

" СЕГА " напомня:

 

Случката

Отравянето с нервнопаралитичното вещество „ Новичок “ на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солзбъри стана на 4 март 2018 г. Трима чиновници на съветското разузнаване публично бяха упрекнати от английските управляващи, които считат, че зад покушението стои Кремъл.

Първо двама чиновници на ГРУ бяха обвинени за нападението. Те са разпознати като Александър Мишкин и Анатолий Чепига. После се появи и трето име - това на Денис Сергеев, за когото се счита, че е забъркан и в опита за отравяне на българския предприемач Емилиян Гебрев в София.

Руските управляващи на няколко пъти излизаха с заявления, че британските управляващи към момента не са показали публично пояснение за случилото се, нито пък доказателства за съветска интервенция. „ Вместо на резултати от следствието ние ставаме очевидци на невиждана и добре премислена очерняща акция в английските медии против посолството и персонално против посланика “, се споделяше в една от тези заявления.

Скотланд ярд проверява и съветския президент

Скотланд ярд разследва ролята на съветския президент Владимир Путин в потреблението на нервно-паралитичното вещество новичок против Сергей и Юлия Скрипал в британсккия град Солсбъри, писа в.  " Гардиън " през август м.г.. Британците считат, че той " евентуално " е одобрил офанзивата срещу бившия съветски сътрудник и щерка му, които пострадаха тежко, само че след дълго лекуване съумяха да се възстановят.

Двамата съветски сътрудници са упрекнати за нападението. Великобритания настоява те да бъдат екстрадирани и издаде европейска заповед за ареста им, а Интерпол ги търси с алена бюлетина. Ръководителят на звеното в Скотланд ярд за битка с тероризма Нийл Басу съобщи, че следствието на нападението против Скрипал продължава. Той подчерта, че въпросите, свързани с повдигането на обвинявания по случая, са комплицирани. " Трябва да докажете, че Путин е директно забъркан ", изяснява Басу. " Ние сме служители на реда и би трябвало да имаме доказателства. Има доста спекулации кой е отговорен, кой е дал нареждания, като всичко се базира на експертни знания за Русия. Трябват ми доказателства ", безапелационен е той.

Путин: Не коства и 5 копейки

Историята с отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия не коства и пет копейки, съобщи преди месеци съветският президент Владимир Путин в изявление пред английското издание Financial Times.
„ Послушайте, цялата тази блъсканица към разузнавачи и контраразузнавачи не може да въздейства на съществени междудържавни връзки. Както споделят у нас, в Русия, тази шпионска история не коства и пет копейки “, означи съветският водач. „ Можем да продължим безспир листата с това, какво може да се твърди и в какво можем да се упрекваме едни – други...  Длъжни сме да оставим всичко това в предишното и да позволим на спецслужбите да се оправят “.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР