Бившият руски разпределител на българския Монтана Константин Абаев изигра много

...
Бившият руски разпределител на българския Монтана Константин Абаев изигра много
Коментари Харесай

Бивш играч на Монтана със силен мач на Европейското за младежи до 20 години

Бившият съветски разпределител на българския Монтана Константин Абаев изигра доста мощен мач за родината си на Европейското състезание за младежи до 20 години в Холандия. Абаев, който е и капитан на "Сборная ", бе в основата на страхотния поврат от 0:2 до крайното 3:2 (22:25, 20:25, 25:9, 25:16, 17:15) против Италия в 3-ия кръг от Група II на шампионата.

Константин Абаев изигра страховит мач и приключи със 7 точки (4 блока и 3 аса) за триумфа. Най-полезен за съветския отбор бе Виктор Пивоваров с 21 точки (1 блок, 2 аса, 56% успеваемост в офанзива и 21% съвършено посрещане), а Максим Сапожков добави още 18 точки (3 блока и 43% успеваемост в атака) за успеха. За "адзурите " Диего Кантагали, който е наследник на легендата Лука "Базука " Кантагали, заби 19 точки (2 блока, 2 аса и 47% успеваемост в атака), а Даниеле Лавиа се регистрира с 15 точки (1 блок, 37% успеваемост в офанзива и 13% съвършено посрещане), само че и това не оказа помощ за победа.

Така Русия е на 3-о място във краткотрайното класиране в групата с 2 победи, 1 загуби и 6 точки, с което резервира шансове за класиране на полуфиналите. "Скуадра адзура " също има 2 победи и 1 загуба, само че със 7 точки е на втората позиция. Днес е почивен ден на шампионата, а на следващия ден (18 юли) руснаците ще играят против слабака Франция, а Италия ще излезе против водача Белгия, който е с 3 победи от 3 мача и 8 точки досега.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР