Бившият руски лидер Дмитрий Медведев предупреди Израел да не доставя

...
Бившият руски лидер Дмитрий Медведев предупреди Израел да не доставя
Коментари Харесай

Медведев предупреди Израел да не доставя оръжие на Украйна

Бившият съветски водач Дмитрий Медведев предизвести Израел да не доставя оръжия на Украйна. Всяка стъпка за подсилване на силите на Киев ще навреди съществено на двустранните връзки, съобщи той.

" Изглежда, че Израел се готви да достави оръжия на киевския режим. Много необмислен ход. Той ще унищожи всички двустранни връзки сред нашите страни ", съобщи някогашният президент и министър-председател в изказване в канала си в Telegram.

Много израелци имат корени в някогашния Съветски съюз, в това число в Русия и Украйна.

Говорителка на израелския министър-председател Яир Лапид е декларирала пред Агенция Франс Прес, че кабинетът му няма да разяснява думите на Медведев.

Междувременно министрите на защитата на НАТО се споразумяха да усилят съюзническите ресурси от оръжия, муниции и съоръжение. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи това на конференция след двудневната среща на ръководителите на отбранителните структури на алианса в Брюксел.

Генералният секретар на НАТО съобщи, че западните поддръжници на Украйна се стремят да дават на Киев повече средства за противовъздушна защита, с цел да се отбрани страната от " безразборните " ракетни офанзиви на Русия.

Припомняме, че сътвори фонд с първична стойност 100 млн. евро за Украйна, с цел да може тя непосредствено да купува оръжия и други материали, от които се нуждае във войната си против нахлуващата Русия. Това заяви през днешния ден президентът Еманюел Макрон.

Малко по-рано Антон Герашченко, съветникът на украинския вътрешен министър, прикани Запада да усили доставките на оръжие за Киев на фона на опасенията, че спорът в Украйна ще ескалира след гърмежа на Кримския мост.

„ Вероятността от ескалация от Путин е висока. Ние желаеме повече оръжия. Ние не желаеме да се бием за нас “, сподели в изявление за списание Newsweek.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР