Бившият румънски премиер Виктор Понта, който е и бивш председател

...
Бившият румънски премиер Виктор Понта, който е и бивш председател
Коментари Харесай

Назначенията в държавния сектор в Румъния ще бъдат замразени

Бившият румънски министър председател Виктор Понта, който е и някогашен ръководител на Социалдемократическата партия /СДП/ в Румъния, съобщи нощес, че желае да образува нова политическа групировка, която да притегли гласовете на разочарованите от метода, по който Ливиу Драгня управлява партията сега, осведоми през днешния ден вестник "Гъндул ".

Понта посочи, че не става въпрос за план в границите на СДП, а за нова политическа структура.

"Пуска се в деяние един стартъп ", уточни Понта, който през юни беше изключен от СДП.

Същевременно вестник "Адевърул " написа през днешния ден, че съперниците на ръководителя на СДП Ливиу Драгня вътре в партията вършат съпротива във Facebook.

Ливиу Драгня бе взет за цел от редица настоящи и някогашни сътрудници, които го подлагат на критика поради твърдата ръка, с която ръководи партията. Бившите министър председатели от СДП Виктор Понта и Сорин Гриндяну, евродепутатът от СДП Каталин Иван и някогашният министър от СДП Еуджен Теодорович, който сега е консултант в държавното управление на Тудосе, насочат постоянни нападки по адрес на Ливиу Драгня, публикувайки известия в страниците си във Facebook, осведоми изданието.

За шокиращо известие на румънския министър председател Михай Тудосе, че се блокират всевъзможни назначения, написа през днешния ден вестник "Евениментул зилей " и добавя, че министър председателят Тудосе е декларирал, че назначенията в държавния бранш ще бъдат замразени.

Тудосе посочи, че ще има и изключения, а всеки началник на ведомство ще може да отблокира някои позиции въз основата на основателна и ясна мотивация.

"Всички споделят, че има потребност от постове, с цел да се работи дейно. Хайде да забележим какъв брой ефикасни са тези, които към този момент са назначени и да ги сложим да работят ", сподели Тудосе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР