Бившият ръководител на украинската партия Опозиционна платформа - За живот

...
Бившият ръководител на украинската партия Опозиционна платформа - За живот
Коментари Харесай

Медведчук: Много украинци са за мир и не подкрепят стремежа на Зеленски към военен триумф

Бившият началник на украинската партия " Опозиционна платформа - За живот " приказва за военната борба в Украйна, преглежда нейните предпоставки и дава прогноза за по-нататъшното развиване на обстановката в своя публикация в съветския в..
Виктор Медведчук за първи път написа публикация за руска медия, откакто дойде в Русия от Украйна вследствие на размяната на арестувани. Преди това Медведчук беше ръководител на политическия съвет на партията " Опозиционна платформа - За живот ", която в този момент е неразрешена в Украйна. На 12 април 2022 година президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи задържането и ареста на Медведчук по обвинявания в държавна измяна и нарушение на законите за водене на война. В края на септември Медведчук бе сменен, напусна Украйна и отиде в Русия.

Бившият началник на украинската партия " Опозиционна платформа - За живот " приказва за военната борба в Украйна, преглежда нейните предпоставки и дава прогноза за по-нататъшното развиване на обстановката в своя публикация в съветския в.. Според Медведчук, с цел да се позволи обстановката в Украйна, е належащо да се признаят ползите на Русия. " Студената война завърши с политическо решение за създаване на нов свят, в който няма войни. Ясно е, че подобен свят не е издигнат, че актуалната международна политика се върна там, където стартира разведряването. И в този момент има единствено два изхода: да се плъзнем към международна война и нуклеарен спор или да започне отново процеса на разведряване, за което е належащо да се вземат поради ползите на всички страни. Но за това е належащо политически да се признае, че Русия има ползи, че те би трябвало да се вземат поради. (...) И най-важното, да играем почтено, да не заблуждаваме никого, да не пускаме мъгла и да не се опитваме да вършим пари от непознатата кръв “, счита Медведчук.
Според него спорът или ще се разраства, разпространявайки се в Европа и други страни, или ще се локализира. За втория път обаче „ належащо е да бъде чута партията на мира “, а на това пречат западните страни, интензивно подкрепящи военните дейности в Украйна. 
Медведчук показва, че доста украинци са за мира и не поддържат Зеленски в устрема му към военни триумфи. А с цел да бъдат чути хората, е належащо политическо придвижване без присъединяване на западните страни. " Може би, с цел да спасят страната, украинците би трябвало да стартират да построяват лична народна власт и да започнат свой граждански разговор без западни куратори, резултатът от който е нездравословен и унищожителен. Ако Западът не желае да се вслуша в гледната точка на другата Украйна, това е негова работа, само че за Украйна такава позиция е значима и нужна, другояче този призрачен сън в никакъв случай няма да свърши. Това значи, че е належащо да се сътвори политическо придвижване от тези, които не се предадоха, които не се отхвърлиха от убежденията си под страх от гибел и затвор, които не желаят страната им да се трансформира в място на геополитически спорове “, написа той.

Медведчук означи, че " от 1991 година вътре в самата Украйна има две страни - анти-Русия и Украйна като още една Русия ". " Едната не мисли себе си без Русия, другата не мисли себе си с Русия. В същото време това разделяне е доста изкуствено. Голяма част от историята си Украйна е минала с Русия, обвързвана е с нея културно и ментално. Интеграцията с Русия на Украйна очевидно е подбудена от стопанската система. В края на краищата, в случай че има подобен голям пазар и запаси наоколо, тогава единствено едно доста тесногръдо държавно управление не би се възпалзвола от него, камо ли да го блокира. Антируските настроения донесоха на Украйна единствено тъга и беднотия “, акцентира политикът.
Източник: ТАСС
Следвайте " Гласове " в
 
 
 
 
16 Яну 202344916 Яну 202314916 Яну 20232616 Яну 202367816 Яну 202323215 Яну 20233095КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023296511 Яну 202393811 Яну 202372128 Дек 2022911
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР