Бившият ръководител на разработките за роботизираните автомобили на Uber и

...
Бившият ръководител на разработките за роботизираните автомобили на Uber и
Коментари Харесай

Бившият разработчик на робомобилите на Uber и Google създаде религия за поклонение пред изкуствения интелект

Бившият началник на разработките за роботизираните коли на Uber и Гугъл Антъни Левандовски, главен участник в правосъдното дело сред Waymo и Uber по отношение на кражбата на технологии, основа религиозната организация Way of the Future (Пътят на бъдещето).
Според регистрационните документи на Данъчното ръководство на Съединени американски щати в щата Калифорния, задачата на религиозната организация Way of the Future е “развитие и подпомагане в постигане на божественото, основано на ИИ технологиите“. Там се споделя още, че в поклонението пред изкуствения разсъдък църквата вижда “пътя на развиване на актуалното общество“.

Самата организация е записана още през 2015 година. В документите Левандовски е указан като основен нравствен лидер президент и изпълнителен шеф.



Уеб-порталът Wired фино се пошегува, като уточни, че Левандовски, който ръководеше създаването на роботизирани коли в Uber и Гугъл, сигурно доста по-добре от другите знае всички тънкости, свързани с изкуствения разсъдък.

Няколко известни издания, в това число The Guardian, The Verge и CNET се пробваха да получат коментар от Way of the Future, само че не получиха никакъв отговор.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР