Бившият ръководител на британската Партия на независимост (ЮКИП) - Найджъл

...
Бившият ръководител на британската Партия на независимост (ЮКИП) - Найджъл
Коментари Харесай

Фараж: Италия е следващата, която ще излезе от ЕС

Бившият началник на английската Партия на самостоятелност (ЮКИП) - Найджъл Фараж, който беше един от основателите на Брексит, съобщи, че след Англия Италия ще напусне Европейския съюз.

"В Европа всички са загрижени за Брексит. Но след нашето отдръпване от Европейски Съюз Италия ще бъде същински проблем за Брюксел. И това ще бъде доста по-сериозно ", предава думите му РИА "Новости ", представена от dnes.dir.bg.

Той изрази мнението, че Италия в никакъв случай не е харесвала "европейския план " и след излизането на Англия "още повече ще спре да го обича ".

"Когато покажем, че има живот отвън Европейски Съюз, ще ни последвате ", сподели Фараж пред римския вестник "Република ".

Той означи, че Италия е една от страните основателки на Европейски Съюз, само че от този момент ситуацията в Европа се е трансформирало трагично. Фараж сподели, че през последните 20 години стопанската система на страната не се е развила вярно, а междинната класа в страната все по-разочарована от концепцията за обединена Европа.

Той също по този начин предвижда усилване на политическия спор в Италия за Европейски Съюз. Фараж е уверен, че "Движение 5 звезди " и партията "Лига ", които са на власт в Италия, "вършат чудесна работа ".

Вчера английският министър председател Тереза Мей предизвести в авторска публикация, че в случай че Брексит бъде отсрочен толкоз дълго, че се наложи Обединеното кралство да взе участие в европейските избори през май, това ще бъде "ярък знак на груповия политически неуспех на (британския) парламент ", съобщи Асошиейтед прес.

В публикацията, която беше оповестена във вестник "Сънди телеграф ", Мей добавя, че в случай че английските депутати не поддържат съглашението й за Брексит преди срещата на Европейския съвет в четвъртък, Англия "няма да напусне Европейски Съюз още месеци, в случай че въобще в миналото го напусне ".

Очаква се през новата седмица английският министър председател да се опита за трети път да завоюва утвърждението на Народното събрание за своето съглашение.

В четвъртък депутатите гласоподаваха да изискат Брексит да бъде отсрочен. Така евентуално ще бъде избегнато безредно излизане на в началото плануваната дата на Брексит 29 март, само че в последна сметка правото да утвърждава или отхвърля вероятно продължение на периода има Европейски Съюз, отбелязва АП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР