Бившият ръководител на автомобилния алианс Renault-Nissan Карлос Гон е арестуван

...
Бившият ръководител на автомобилния алианс Renault-Nissan Карлос Гон е арестуван
Коментари Харесай

Отново арестуваха бившия шеф на Нисан и Рено Карлос Гон

Бившият началник на автомобилния алианс Renault-Nissan Карлос Гон е задържан в Япония по нови обвинявания, по-малко от месец откакто бе освободен под гаранция, предава Си Ен Ен.

Той е бил арестуван в своя дом в японската столица по отношение на нови съмнения за финансови злоупотреби, като прокуратурата счита, че Гон е отклонил към себе си 5 млн. $ от фондове, изпратени от клон на Nissan на компания за продажба на коли.

По време на конференция в четвъртък представител на прокуратурата сподели, че Гон е бил арестуван, тъй като има опция той да унищожи доказателства.

Говорителят на прокуратурата отказал да разкрие името на клона на Нисан или къде се намира. Няколко новинарски организации оповестяват обаче, че под управлението на Гон японският авто производител е извършил съмнителни заплащания на дистрибутор на Нисан в Оман.

Една от най-изтъкнатите фигури в международната автомобилна промишленост, Гон чака развой по обособени обвинявания, че е занижавал приходите си от години и е злоупотребил с позицията си, като е трансферирал персоналните си капиталови загуби на Нисан. Той отхвърля тези обвинявания.

Гон дефинира новия си арест като „ непоносим и случаен ", отхвърляйки всички нови обвинявания.

„ Това е част от опита на някои хора от Nissan да ме накарат да мълча, като подвеждат прокурорите “, съобщи той, като добави: „ Мислят си, че могат да ме пречупят като ме арестуват още веднъж “.

Конфискувани са персонални движимости на някогашния началник на Renault-Nissan като тетрадки и телефон. Взети също по този начин са и телефона и паспорта на неговата брачна половинка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР