Бившият приватизационен фонд Родна земя е заявил пред Комисията за

...
Бившият приватизационен фонд Родна земя е заявил пред Комисията за
Коментари Харесай

Дружество от групата на "Химимпорт" иска да купи магазините "Хит"

Бившият приватизационен фонд " Родна земя " е декларирал пред Комисията за защита на конкуренцията искане да придобие двата хипермаркета " Хит " в София, оповестява " Капитал ".

Кандидатът е от орбитата на " Химимпорт " и сега е притежател на веригата магазини " Хоуммакс ". Освен това " Родна земя " стопанисва сдружение за продажба на аудио- и видеотехника, както и компании за ръководство на недвижими парцели, занимава се с търговия със зърно, ръководство на мелници и има оранжерии и ферми за птици.

Двата хипермаркета " Хит ", които се намират в София, са учредени през 2002 година от немски вложител, само че през последните години хронично са на загуба, а клиентите им понижават и евентуално това е повода за продажбата им.

От сдружението означават, че от придобиването му през 2014 година едно от огромните им сдружения - " Хоуммакс ", бележи растежи всяка година и предлага над 70 хиляди продукта за дома и градината. Компанията (тогава дружно с създателя на " Карпетмакс ", който след това се оттегли) купи от изтеглящата се немска верига " Баумакс " бизнеса й в България.

Веригата " шлагер " в България е благосъстоятелност на " Хит Булгариен ", Германия, чийто пък краен притежател е " Доле Ханделсгрупе сървис ".

След като договорката бъде утвърдена, " Хит " ще бъде следващата задгранична верига за хранителни артикули и артикули за дома, която напуща България, отбелязва изданието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР