Бившият президент Росен Плевнелиев недоумява защо обществото отново е изненадано,

...
Бившият президент Росен Плевнелиев недоумява защо обществото отново е изненадано,
Коментари Харесай

Радев е един от многото популисти

Бившият президент Росен Плевнелиев недоумява за какво обществото още веднъж е ненадейно, че има подкупен арбитър. "Ще се веселя всички наши сътрудници да работят по същия метод. Важно е българските управляващи да са отворени, дейни, да си сътрудничат ", съобщи Плевнелиев във връзка със възбраната на арбитър Андон Миталов от спецсъда да посещава Съединени американски щати.

"САЩ приказват за корупция и е нужно органите да се задействат мигновено ", уточни някогашният държавен глава пред Българска национална телевизия.

Той прикани системата да се "настрои " по този начин, че да не се позволяват повече сходни случаи. В проблема с Миталов Плевнелиев видя знак, че България би трябвало по-активно да работи със своите сътрудници. "Големият въпрос е, че сме сюрпризирани, а не би следвало. Белезниците да щракнат на някой подкупен, без да е нужно американският държавен секретар да го афишира ", прикани експрезидентът.

По тематиката със снетото доверие на президента Румен Радев от държавното управление някогашният държавен глава уточни, че в действителност системите за правосъдие не дават сигурността, която жителите чакат. "Не знам дали основният прокурор е работил надлежно с разпоредбите (за разгласяване на СРС с президента - бел. ред.), само че не съм склонен да се стопира активността на институциите ", сподели той

Според Плевнелиев след снемането на доверие може да се чака блокиране на всяко решение за дипломат и да няма съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност.

"Това е морално и политическо решение, значимо е президентът да не блокира страната и институциите, тъй като неговата борба не е борбата на народа. Той е декларирал своята позиция да е опция, само че това не значи, че той би трябвало да води война ", моли някогашният президент.

Той означи, че Висшият правосъден съвет може да ревизира дали основният прокурор Иван Гешев работи по разпоредбите.

"Държавният глава контраатакува, когато се почувства нападнат. Държавният глава е един от многото изявени популисти - Доналд Тръмп, Жаир Болсонаро. Радев се бори за властта ", счита Плевнелиев.

По думите му в съдбоносен миг Радев е натиснал спусъка. Това се случва по време на подготовката на страната за влизане в еврозоната. "Радев знае, че решението за влизане в еврозоната е политическо, той дава причини на интернационалните политици да кажат, че страната ни не е подготвена. Ако България влезе в еврозоната, дефинитивно се откъсваме от въздействието на Русия, в случай че това не се случи, ще останем сами, небогати, изолирани в периферията. Радев води персоналните си борби в несъответствуващ миг ", акцентира някогашният президент.

"В центъра на всичко, което прави е неговото персонално его и неговата персонална борба. Всеки, който дава обещание революции, не е направил нищо положително ", посочи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР