Бившият президент на Украйна Петро Порошенко няма право да напусне

...
Бившият президент на Украйна Петро Порошенко няма право да напусне
Коментари Харесай

Порошенко опита да избяга от Украйна в Полша със собствения си Range Rover

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко няма право да напусне Украйна. Ден по-рано това заяви депутатът от Радата Ирина Геращенко, която сподели, че някогашният водач на страната, който е разследван, е желал да напусне Украйна, с цел да взе участие в Парламентарната асамблея на НАТО (Вилнюс, Литва).

Според Геращенко граничарите, без да обяснят аргументите, не пуснали Порошенко през границата. Междувременно шефът на Радата Руслан Стефанчук даде позволение на експрезидента да напусне.

Но граничните чиновници не сметнаха документа за същински, наричайки го „ подправен или анулиран “.

Порталът Ura.news прецизира, че Порошенко се е опитал да пробие Граничен контролно-пропусквателен пункт Рава-Руска на митницата Лвов със личния си Range Rover.

„ Бившият президент на Украйна Петро Порошенко в този момент е на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рава-Руска на митницата в Лвов, пробвайки се да напусне Украйна за Полша с персонален автомобил Range Rover “, се споделя в телеграмния канал на министерството. Уточнява се, че чиновниците на службата вземат решение за експрезидента.

Геращенко упорства, че командировката е била публична, а всички предложения на Порошенко са били известни на шефа на Радата.

Освен това били дадени всички заповеди за състава на делегацията, доказани както от комисията по интернационалните въпроси, по този начин и от ръководителя на Върховната Рада, сподели тя в обществената мрежа.

Припомняме, че Порошенко, който беше украински водач от 7 юни 2014 година до 20 май 2019 година, е обвинен по наказателно дело. Той е упрекнат в съучастничество в доставките на въглища от Донбас. Делото е формирано по няколко члена от Наказателния кодекс на Украйна, в това число " финансиране на тероризма ", държавна измяна, основаване на терористична организация, за което политикът е изправен пред 15 години затвор.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР