Бившият президент на УЕФА Мишел Платини, който беше задържан от

...
Бившият президент на УЕФА Мишел Платини, който беше задържан от
Коментари Харесай

След 12-часов разпит Платини обяви, че е невинен по съмненията за корупция

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини, който беше арестуван от френските управляващи във вторник, беше разпитван съвсем 12 часа. Трикратният притежател на " Златната топка " беше освободен след среднощ от постройката на Службата за битка с корупцията, която се намира в парижкото предградие Нантер.

В компанията на своя юрист, Платини разгласи, че е почтен и е дал показания за разнообразни шампионати.

" Наистина беше дълго и лиши доста време, само че мисля че е обикновено, имайки поради броя на въпросите. Питаха ме за разнообразни шампионати, в това число Евро 2016, международното в Русия и това, което следва в Катар ", сподели Платини пред кореспонденти.

Той добави, че е освободен без да му бъдат повдигнати обвинявания и " се е вдигнало доста звук за нищо ".

Платини беше арестуван във вторник по съмнения в корупция към избора на Катар за хазаин на международното състезание през 2022 година Според изданието Mediapart някогашният началник на кабинета на президента Никола Саркози Клод Гуон също е бил разпитан.

63-годишният французин беше отпред на УЕФА сред 2007 и 2015 година, а след отдръпването на Сеп Блатер от управлението на ФИФА имаше предпочитание да се кандидатира за президент на международната централа.

 След 12-часов разпит Платини разгласи, че е почтен по подозренията за корупция
© Reuters

През 2015 година Платини и някогашният президент на ФИФА Сеп Блатер бяха изхвърлени от футбола за период от 8 години. Двамата бяха приети за отговорни в спор на ползи, погрешно счетоводство и отвод за съдействие на проверяващите. В последна сметка глобата на Платини беше понижена на половина от Етичната комисия към ФИФА и изтича през октомври.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР