Бившият президент на ЦСКА Александър Томов за пореден път каза

...
Бившият президент на ЦСКА Александър Томов за пореден път каза
Коментари Харесай

Сашо Томов обясни как ЦСКА е бил близо до това да стане европейски гранд

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов за следващ път сподели своята истина за банкрута на клуба. Днес той гостува на " Спортал "..

" Неприятно е да има два клуба ЦСКА, само че това е разследване на закононарушенията, които бяха направени през 2015 година и по-късно довели до предумишления банкрут на ЦСКА. Получиха се два клуба. Би било прелестно да се обединят, само че не е реалистично.

Прамод Митал направи доста мощни вложения. Митал съобщи, че е подготвен да поддържа спорта. Имаше няколко оферти, в това число и от Левски. Той беше помолен от няколко водещи политици да помогне на ЦСКА. След среща с Георги Първанов Митал ми сподели: " Ти ще поемеш ЦСКА ". 15 млн. евро струваше цялата договорка. Условието беше Божков да почисти всички задълженията. Взехме чист клуб. Направихме няколко доста скъпи прехвърлянето. Около 4-5 млн. евро годишно беше бюджетът на клуба. Без доста вложения спечелихме купата с 16 точки разлика. Отборът имаше големи вероятности. Имах писмо от Мишел Платини. Очертаваше се огромен триумф на клуба в Шампионска лига, само че политически сили попречиха това да се случи. Станишев беше изпълнителят с тежки удари. Той изпрати ДАНС в ЦСКА. Това е доста жестоко нарушаване. След два месеца шефът на ДАНС даде писмо, от което стана ясно, че нищо изрично не е открито в ЦСКА. Цялостно всичко беше ориентирано против мен. Страхуваха се, че при огромен триумф на ЦСКА в Шампионска лига и България това ще го употребявам политически. Такава цел не съм имал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР