Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Израел губи

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Израел губи
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Израел абсолютно губи PR войната в Газа

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Израел " губи PR войната " в Газа поради фотосите, които излизат от територията, и би трябвало бързо да приключи спора, съобщи Агенция Франс Прес.

" Всяка вечер те пускат записи на падаща постройка. Не би трябвало да пускат такива записи ", съобщи Тръмп в изявление, излъчено в предаването " The Hugh Hewitt Show ".

" Те го вършат, ето за какво губят PR войната. Те, Израел безусловно губи PR войната ", сподели той.

Най-кръвопролитната война в историята на Газа стартира с нападението на Хамас против Израел на 7 октомври, вследствие на което починаха 1170 израелци и чужденци, множеството от които цивилни, съгласно израелски данни.

Палестинските бойци взеха и към 250 заложници, от които към 130 остават в Газа, в това число 34, които съгласно военните са мъртви.

По данни на здравното министерство в ръководената от Хамас Газа ответната акция на Израел е лишила живота на минимум 33 037 души, а Организация на обединените нации предизвести за " пагубен апетит ".

" Трябва да се завърши с това и да се върнем към нормалността ", сподели Тръмп. " Трябва да постигнете победа, а това лишава доста време. "

" Да приключим с това. Те би трябвало да довършат това, което довършват ", сподели претендентът за президент на Републиканската партия.

Израел е подложен на все по-голям интернационален напън поради жертвите от шестмесечната си война против Хамас и търпи все по-остри упреци от главния си покровител Вашингтон.

Безмилостните израелски бомбардировки трансфораха огромна част от Газа в отломки, сринаха болничната система и сътвориха филантропична рецесия за 2,4 млн. души на палестинската територия.

Коментарите на Тръмп пристигнаха в миг, в който президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести Израел за внезапна смяна в политиката му по отношение на войната в Газа, на фона на възходящото отчаяние от израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и засилващия се вътрешен напън в годината на американските избори. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР