Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че искат да

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че искат да
Коментари Харесай

Тръмп: Опитват се да ме отстранят от участие в изборите

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че желаят да го отстранят от присъединяване в изборите, като му потърсят отговорност за щурма на Капитолия от негови поддръжници през януари 2021 година, оповестява Интерфакс.

Комисията в Конгреса на Съединени американски щати, която проверява щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година, предложи федералните прокурори да издигнат обвинявания в бунт на някогашния американски президент. Специалната комисия, управлявана от демократите, изиска от министерството на правораздаването да повдигне обвинявания против Тръмп за четири евентуални закононарушения: подкрепяне и подстрекателство към бунт, скрит план за машинация против Съединени американски щати, предоставяне на погрешни изказвания и възпрепятстване на публична процедура в Конгреса. Искането не е задължаващо, само че може да усили натиска върху прокурорите, които правят голям брой следствия против Тръмп, отбелязва Ройтерс. „ Хората схващат, че „ Демократичното бюро за следствие “ се пробва да ме спре да се кандидатирам за президент, тъй като знаят, че ще печеля, че цялото това нещо с моето правосъдно гонене е като импийчмънт – партизански опит да отстраня мен и Републиканската партия, “ Така Тръмп отговори на решението на комисията за наказателно дело против него. „ Това, което не ме убива, ме прави по-силен “, добави Тръмп в своя Truth Social.

Комисията има вяра, че има повече от задоволително доказателства за наказателно гонене на някогашния президент за подкрепяне и улеснение на тези сили, които щурмуваха Капитолия и участваха в офанзивата против Съединените щати “, сподели демократът Джейми Раскин, участник в чуването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР