Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е щастлив,

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е щастлив,
Коментари Харесай

Тръмп е щастлив, че Twitter вече е в сигурни ръце

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е благополучен, че компанията Twitter е в сигурни ръце, откакто Илон Мъск публично пое надзор над нея, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Тръмп обаче не сподели дали ще стартира още веднъж да употребява акаунта си, достъпът до който му бе лишен след събитията в Капитолия на 6 януари предходната година.

Бившият президент съобщи, че личната му обществена мрежа " Трут соушъл " " наподобява и работи по-добре ". Илон Мъск съобщи, че ще даде опция на Тръмп още веднъж да употребява акаунта си в Twitter, макар че самият Тръмп съобщи, че няма да се завърне там.

Междувременно Рапърът Ye, прочут преди като Кание Уест, възвърне контрола над акаунта си в Twitter в петък, откакто той беше спрян след антисемитски забележки, които той направи в няколко профила в обществените медии.

По-късно Ye съобщи, че " безусловно не съжалява " за мненията си. Вдигнатото му премахване от Twitter идва в границите на един ден, откакто милиардерът Илон Мъск пое контрола върху платформата.

Илон Мъск приключи късно нощес придобиването на Twitter Inc на стойност 44 милиарда $ и първата му работа беше да уволни висшето управление на компанията, което упреква, че го е подвеждало за броя на спам сметките в платформата, предадоха международните организации.

Мъск уволни основния изпълнителен шеф Парадж Агравал, основния финансов шеф Нед Сегал и директорката само че правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде.

Агравал и Сегал са били в централата на Twitter в Сан Франциско при завършването на договорката и са били съпроводени до изхода, споделиха осведомени източници.

Междувременно заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев поздрави Мъск за сключването на договорката. " Успех на Илон Мъск в превъзмогването на политическите пристрастия и идеологическата тирания в Twitter ", написа Медведев в обществената медия, като в същото време помоли американския милиардер " да се откаже от бизнеса си със Starlink в Украйна ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР