Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заведе дело срещу правителството

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заведе дело срещу правителството
Коментари Харесай

Защо Доналд Тръмп заведе дело срещу правителството на САЩ?

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп заведе дело против държавното управление на Съединени американски щати по отношение на обиска в дома му в Мар-а-Лаго, като желае краткотрайно да спре ФБР да чете конфискуваните материали, до момента в който не бъде назначен чиновник от специфичен съд, който да прегледа документите.

Позовавайки се на юриста на Тръмп Джим Тръсти и двама други източника, „ Гардиън “ оповестява, че се търси назначението на специфичен човек, нормално пенсиониран юрист или арбитър , защото ФБР евентуално е иззело фаворизиран материал и Министерството на правораздаването не би трябвало да е единственото, което да взема решение какво може да употребява в следствията.

Делото, заведено в Окръжния съд на Съединени американски щати за Южния окръг на Флорида, изисква държавното управление да върне всички конфискувани обекти, които не са били обхванати от заповедта за обиск.

Обискът в Мар-а-Лаго на 8 август започва за търсене на публични записи и материали от ерата на Тръмп, които Националният списък и Министерството на правораздаването считат, че са били непозволено отстранени от Белия дом , когато Тръмп напусна поста. Беше обявено, че претърсването е осъществено в сходство със Закона за шпионажа и че част от желаните материали са свързани с нуклеарни оръжия .

Делото, заведено в понеделник, назова претърсването " шокиращо нападателен ход ".

Преди това федерален арбитър сподели, че към момента не е решил дали публикуването на редактирана версия на заповедта за обиск ще послужи за някаква потребна цел.

Министерството на правораздаването се опълчва на публикуването на заповедта, базирайки се на настоящо следствие.

Делото също допуска, че Тръмп може да бъде претендент на идващите президентски избори в Съединени американски щати.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР