Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подкрепя унгарския министър-председател Виктор

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подкрепя унгарския министър-председател Виктор
Коментари Харесай

Тръмп подкрепя Орбан на изборите в Унгария

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп поддържа унгарския министър-председател Виктор Орбан в кандидатурата му за четвърти следващ мандат, оповестява „ Политико “.

Унгарският водач " същински обича страната си и желае сигурност за народа си ", съобщи Тръмп в изказване в понеделник. " Той свърши мощна и прелестна работа в отбрана на Унгария, прекъсване на противозаконната имиграция, основаване на работни места, търговия, и би трябвало да му бъде разрешено да продължи да го прави и на идните избори ", сподели някогашният президент на Съединени американски щати.
Блокираният Тръмп назовава Twitter " срам за демокрацията "
Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова обществената мрежа Twitter срам за демокрацията. Това се споделя в изказване, оповестено от...
Прочети повече
Унгарските гласоподаватели ще гласоподават тази пролет, с цел да изберат сред ръководещата партия " Фидес " на Орбан и разнообразния опозиционен алианс от шест партии, който поддържа консервативния политик Петер Марки-Зай като собствен претендент за министър-председател. Проучване на „ Политико “ демонстрира, че противниците на изборите са в напрегната конкуренция.

Критиците упрекват дългогодишния министър-председател, който поддържа Тръмп на изборите в Съединени американски щати през 2020 година, че подкопава демократичните правила и придвижва партията си към крайната десница.

Двамата политици се радваха на другарски връзки по време на мандата на Тръмп в Белия дом, като през 2019 година някогашният американски водач означи, че Орбан е " евентуално като мен " и " малко спорен, само че това е обикновено ".

След като Джо Байдън към този момент е на поста, връзките сред Вашингтон и Будапеща се утежниха и Унгария беше изключена от Срещата на върха за народна власт предишния месец.
Орбан няма да отстъпи пред Европейски Съюз за закона за имиграцията
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан съобщи, че разпоредбите на Европейски Съюз за мигрантите са остарели, съобщи Агенция Франс Прес. Той съобщи, че правител...
Прочети повече
В утвърждението си в понеделник Тръмп съобщи, че Орбан е " мощен водач и е почитан от всички ".

" Той има моята цялостна поддръжка и утвърждение за преизбирането му за министър-председател! ", сподели той.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР