Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че анулира пресконференцията,

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че анулира пресконференцията,
Коментари Харесай

Тръмп анулира пресконференция за 6 януари - годишнината от щурма на американския Конгрес

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че анулира конференцията, която бе планувал за четвъртък във Флорида, когато се падаше годишнината от щурма на негови последователи на постройката на американския Конгрес, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Републиканецът увери, че ще приказва на 15 януари по време на протест в Аризона. В официалното съобщение си във връзка анулирането на конференцията, планувана за 6 януари, той за следващ път се възмути от измамата, която е опорочила последните президентски избори, извоювани от Джо Байдън. Тръмп обаче не приведе никакви доказателства в поддръжка на изказванието си. Той съобщи, че на изборите е било осъществено закононарушението на века.

Същевременно на говорителката на Белия дом Джен Саки съобщи, че на 6 януари президентът Джо Байдън ще произнесе тирада, в която ще опише истината за случилото се преди година и ще отдаде респект на правоприлагането.

Междувременно комисията в Камарата на представителите на Конгреса, която проверява щурма отпреди година, желае да изслуша показанията на прочут водещ на телевизия Фокс Нюз - Шон Ханити, който е бил постоянен посетител на митингите на Тръмп. Той съставлява интерес за проверяващите поради десетките есемеси, изпратени от журналиста на милиардера и на антуража му в дните преди щурма на Конгреса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР