Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е пристигнал в районната

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е пристигнал в районната
Коментари Харесай

Тръмп е в съда в Манхатън, където ще му повдигнат обвинения

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е дошъл в районната прокуратура в Манхатън и е подложен официално под полицейски арест преди да му бъде предявено обвиняване, заяви Си Ен Ен. 

Тръмп отиде в офиса на окръжния прокурор Алвин Браг в Манхатън, преди да се премине към наложителната процедура, която ще протече пред арбитър Хуан Мърчан. Тръмп ще бъде в правосъдна зала, с цел да чуе обвиняванията и ще внесе обжалване.

76-годишният Тръмп е първият сегашен или някогашен президент в историята на Съединени американски щати, на който ще бъдат повдигнати обвинявания. Миналата седмица решение за това взе огромно жури в Манхатън. То е по дело, обвързвано с пари, платени през 2016 година за мълчанието на порнозвезда, но съответните обвинявания още не са оповестени.

Очаква се обвинителният акт да бъде оповестен по-късно.

Правният екип на Тръмп съобщи, че някогашният президент ще пледира почтен и ще оспори обвиняванията. 

На новинарските организации няма да бъде разрешено да излъчват обвиняването във вторник, постанови арбитър в понеделник вечерта, отхвърляйки настояването на няколко медийни организации, в това число Си Ен Ен.

Днес Тръмп беше откаран до правосъдната постройка от нюйоркския си дом в небостъргача " Тръмп тауър ". Той пристигна през днешния ден в постройката на съда в Манхатън, с цел да му бъдат повдигнати обвинявания, а негови последователи и съперници се бяха събрали на шумни манифестации в съседство, съобщи Ройтерс.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп (C) напуща Trump Tower, с цел да се насочи към Нюйоркския углавен съд в Ню Йорк, Ню Йорк, Съединени американски щати, 04 април 2023 г. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР