Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп днес пледира невинен пред

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп днес пледира невинен пред
Коментари Харесай

Тръмп пледира невинен по 4 обвинения, освободиха го след изслушване в съда

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп през днешния ден пледира почтен пред федерален съд по четири обвинявания, съгласно които е взел участие в скрит план за анулация на изгубените от него президентски избори през 2020 година, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Тръмп не се признава за отговорен, че е взел участие в многостранна интрига, с цел да преобърне волята на гласоподавателите и да остане на власт макар загубата на изборите през 2020 година, което докара до невиждана офанзива против Капитолия на Съединени американски щати, съобщи ДПА.

Тръмп се яви в съда във Вашингтон, покрай мястото, където на 6 януари 2021 година бунтовниците за първи път нападнаха служители на реда и отстраниха бариери на западната ливада на Капитолия на Съединени американски щати. Съдията осведоми Тръмп за оптималните присъди по всяко от четирите обвинявания: скрит план за машинация на Съединените щати, скрит план за възпрепятстване на публично произвеждане, скрит план против правата и възпрепятстване или опит за възпрепятстване на публично произвеждане.

Тръмп беше заобиколен от правните си съветници Джон Лауро и Тод Бланш, на които говореше понякога. Но най-много някогашният президент седеше безшумно, със скръстени ръце, до момента в който чакаше да стартира късият развой в правосъдна зала, показва ДПА. представена от Българска телеграфна агенция.

Специалният прокурор Джак Смит, който изготви обвинителния акт от 45 страници, седеше на първия ред от трите пейки, на които бяха настанени кореспонденти, чиновници и представители на обществеността.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР