Бившият президент на САЩ Барак Обама ще се включи днес

...
Бившият президент на САЩ Барак Обама ще се включи днес
Коментари Харесай

Обама дебютира в предизборната кампания на Байдън

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама ще се включи през днешния ден за първи път в предизборната акция в поддръжка на претендента на демократите Джо Байдън, който е в оспорвана конкуренция с президента републиканец Доналд Тръмп в основните щати 13 дни преди изборите на 3 ноември, съобщи Ройтерс. Обама, който бе президент осем години с вицепрезидент Байдън, ще прикани на протест навън във Филаделфия, най-големия град в Пенсилвания, седналите в колите си хора да гласоподават предварително за Байдън и други претенденти демократи на общите избори, сподели помощник на някогашния президент, представен от организацията.

Тръмп ще се насочи към Северна Каролина - различен основен щат, в който анкетите сочат оспорвана битка - за протест със свои поддръжници в сряда вечерта.

Необичайната обществена изява на Обама, който постоянно става цел за нападки от страна на Тръмп и към момента е една от най-големите звезди на Демократическата партия, близо четири години след излизането си от Белия дом, идва в сериозен миг. В четвъртък вечерта Байдън и Тръмп ще се изправят един против различен на своя втори и финален спор между тях, което дава опция на републиканеца да промени хода на конкуренцията, в която Байдън води в националните изследвания.

Джен О'Моли Дилън, мениджърът на щаба на Байдън, предизвести личния състав и поддръжниците, че в 17-те щата, които щабът е приел като противоречиви, чака надалеч по-оспорвана борба, в сравнение с проличава от националните анкети, показващи трайна наклонност на преднина на Байдън. " Както сподели президентът Обама, това е миг за сливане на всички сили, и той чака персоналното си присъединяване в акцията, при съблюдаване на обществена отдалеченост, защото ни разделят две седмици от най-важните избори в нашия живот ", съобщи неговият асистент, поискал анонимност.

Байдън счита родната Пенсилвания, където през 2016 година демократите изгубиха с малко от Тръмп, за щата, където е най-важно да победи. Бившият вицепрезидент е посещавал Пенсилвания повече от всеки различен щат по време на предизборната акция. Тръмп е лишил от Байдън територия в Пенсилвания; съгласно анкета на Ройтерс/Ипсос, резултатите от която бяха оповестени в понеделник, кандидатът води против президента с 49 против 45 пункта - преднината на Байдън пред Тръмп е намаляла с малко спрямо преди седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР