Бившият президент на САЩ Барак Обама се включи в сряда

...
Бившият президент на САЩ Барак Обама се включи в сряда
Коментари Харесай

Обама подкрепи лично Джо Байдън на митинг в Пенсилвания

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама се включи в сряда за първи път в предизборната акция в поддръжка на претендента на демократите Джо Байдън, който е в оспорвана конкуренция с президента републиканец Доналд Тръмп броени дни преди изборите на 3 ноември.

На протест навън във Филаделфия - най-големият град в щата Пенсилвания, Обама, който бе президент осем години с вицепрезидент Байдън, прикани хората да гласоподават за претендента на демократите. Присъстващите на митинга слушаха речта на Обама в своите коли, които бяха към 300 на брой, отбелязва Асошиейтед прес.

Барак Обама, който резервира забележителна известност измежду американците, подлага на критика политиката на Доналд Тръмп за битка с ковид, неговата реакция на расистките вълнения и отношението му към президентския пост.

Според Обама Тръмп не е показал интерес към добросъвестно осъществяване на президентската служба и се отнася към нея като към " риалити шоу, благодарение на което може да притегля внимание ".

Бившият президент съобщи, че Доналд Тръмп не може да отбрани американците от пандемията от новия ковид. " Той дори не можа да вземе най-простите ограничения, с цел да отбрани себе си ", означи Обама. " Джо ще сложи тази пандемия под надзор с проект за гратис тестване и безвъзмездни ваксини за всеки американец и ще направи по този начин, че нашите герои на първа линия в никакъв случай да не молят другите страни за оборудването, от което се нуждаят ", увери Барак Обама.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР