Бившият президент на САЩ Барак Обама отправи явни критики към

...
Бившият президент на САЩ Барак Обама отправи явни критики към
Коментари Харесай

Обама критикува Тръмп в реч за 100-годишнината от рождението на Мандела

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама насочи очевидни рецензии към своя правоприемник на поста Доналд Тръмп , заяви The Guardian.

Първият негър президент на Съединени американски щати отдаде респект към делото на починалия Нелсън Мандела . Обама участва на гала по случай 100-годишнината от рождението на Мандела в Йоханесбург.

 Казах на Тръмп единствено да преименува „ Обамакеър”, разкри Барак Обама
Казах на Тръмп единствено да преименува „ Обамакеър ”, разкри Барак Обама

Той разкри, че е споделил пред Тръмп да резервира " Обамакеър "

В речта си Обама прикани за зачитането на правата на индивида като съществена полезност на човечеството. Обама обаче ненадейно насочи и упреци към президента Тръмп, въпреки и да не загатна името му. Обама съобщи, че осъжда политиците, които търгуват с политика на страха и които отхвърлят обективната действителност.
По думите му когато тези политици са хванати в неистина, те единствено удвояват лъжата.

В може би най-важната си тирада след напускането на президентския пост, Обама се възползва от обстановката и съобщи пред 15-хилядната аудитория в Йоханесбург, че " политиката на страха, обидата и ограничението " е придвижване, което се развива с " движение, невъобразимо единствено преди няколко години ".

 Туск сряза Тръмп: Да наричаш Европейски Съюз зложелател на Съединени американски щати е подправена вест
Туск сряза Тръмп: Да наричаш Европейски Съюз зложелател на Съединени американски щати е подправена вест

" Америка и Европейски Съюз са най-хубави другари "

Без да спомене името на Тръмп в цялата тирада, Обама съобщи, че политическите водачи изцяло изгубват срама си, когато са хванати в неистина. По думите му единствено няколко години след ръководството му, сходни политици " просто вършат някакви неща в политиката " и към този момент даже не демонстрират неудобството си и срама си, когато бъдат хванати в крачка.

През 2017 година при първото си посещаване в Африка, откакто Обама към този момент не беше президент, той още веднъж насочи сходни послания. Тогава Обама съобщи, че отричането на обстоятелствата в епохата на постистината може да пречупи демократичните полезности и може да има тежки последици за обществата. Като образец той показа това, че някои политици (като Тръмп) съумяват да нарекат световното стопляне " натруфена небивалица " даже откакто по тематиката има необятен теоретичен и експертен консенсус.

" За да може демокрацията да действа, би трябвало да имаме вяра в обективната действителност, би трябвало да имаме вяра във обстоятелствата. Без обстоятелства няма съображение за съдействие. Ако кажа, че това е подиум, а вие кажете, че това е слон, за нас ще бъде мъчно да си сътрудничим и да се обединим ", акцентира Обама година по-късно.

 Меркел пред Обама: Длъжна съм да защитя демократичния интернационален ред след избирането на Тръмп
Меркел пред Обама: Длъжна съм да защитя демократичния интернационален ред след избирането на Тръмп

Роудс си спомня, че Меркел съвсем се е разплакала

Във връзка с делото на Мандела първият негър президент на Съединени американски щати съобщи, че историята не един път ни е посочила какъв брой елементарно хората могат да бъдат уверени да се извърнат против тези, които наподобяват друго , или тези, които се изповядват по друг метод. Заради това той напомни, че страните, които не поставят нужните старания в битката против национализма, ксенофобията и дискриминирането, рано или късно биват поглъщани от революция или вътрешни спорове. " Проверете в историческите книги ", прикани Обама.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР