Бившият президент на САЩ Барак Обама изрази съжаление за "паузата

...
Бившият президент на САЩ Барак Обама изрази съжаление за "паузата
Коментари Харесай

Обама: Съжалявам за паузата в американското водачество

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама изрази страдание за "паузата в американското водачество " в битката с световното стопляне. Обама загатна за решението на своя правоприемник Доналд Тръмп да отдръпна страната от Парижкото съглашение за климата, съобщи Reuters.

Откакто приключи втория си мандат през януари, Обама рядко се изрича за президента републиканец, който се е заел да отстрани взетите от предшественика му ограничения.

На конференция в Делхи Нобеловият лауреат за мир от 2009 година отбрани Парижкото съглашение - първият документ, който задължава всички страни да лимитират излъчванията си на парникови газове и на който Обама беше един от архитектите.



"Въпреки че имаме дребна пауза в американското водачество, това е съглашение, което дава на децата ни късмет да се защитят " от измененията в планетарния климат, съобщи Обама.

Съединени американски щати ратифицираха Парижкото съглашение за климата единствено два месеца преди избирането на милиардера Тръмп за президент. През юни новият собственик на Белия дом разгласи, че Вашингтон се отдръпва от съглашението, което обаче може да стане най-рано през ноември 2020 година



Това решение на Тръмп беше остро разкритикувано даже зад Океана, където обособени градове и щати оповестиха, че ще продължат да вземат ограничения за ограничение на излъчванията си парникови газове.

"Добрата вест е, че в Съединени американски щати има щати, предприятия, университети и градове, които не престават да работят за това Америка да съблюдава уговорките, които поехме ", сподели Обама.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР