Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел

...
Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел
Коментари Харесай

Барак Обама и съпругата му Мишел се хвалят с портретите си

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама и брачната половинка му Мишел се завърнаха в Белия дом през днешния ден за представянето на техните публични портрети в съвременен жанр: той стои без изражение на бял декор, а тя е седнала на дивана в Червената стая, облечена в публична светлосиня рокля, съобщи Асошиейтед прес.

" Барак и Мишел, добре пристигнали вкъщи ", сподели президентът Джо Байдън, преди да предложения семейство Обама на сцената, с цел да разкрият портретите под аплодисментите на присъстващите. " Страхотно е да съм още веднъж тук ", сподели на собствен ред Обама. Той похвали своя някогашен вицепрезидент и сподели, че Байдън е човек, който се е трансформирал в " същински сътрудник и другар ".

Художникът, който Барак Обама избра да нарисува портрета му, споделя, че " семплият " жанр на творбите му оказва помощ да се сътвори " среща " сред индивида на картината и този, който я гледа. Робърт Маккърди обича да показва своите субекти без никакво изражение на лицето и застанали на бял декор. Именно по този метод четиридесет и четвъртият и първи негър президент на Съединени американски щати ще бъде увековечен за потомците, в черен костюм и сива вратовръзка.

Байдън и неговата първа дама Джил Байдън поканиха Обама и някогашната първа дама да се върнат в някогашния си дом, с цел да открият формалните си портрети. Това беше първото посещаване на госпожа Обама след края на мандата на брачна половинка ѝ през януари 2017 година. Самият Обама посети президентската резиденция през април, с цел да помогне за отбелязването на годишнината от подписан от него значим закон за опазването на здравето. Бившата първа дама избра за своя портрет художничката Шарън Спрунг.

Портретите не наподобяват на други от сбирката, към която ще бъдат добавени, във връзка с жанр и наличие. Маккърди съобщи пред Историческата асоциация на Белия дом, че " има причина стилът му да е обикновен ". Той е рисувал портрети и на Нелсън Мандела, Джеф Безос и Далай Лама, наред с други. " Те са на елементарен бял декор, никой не жестикулира, никой… няма атрибут, тъй като не сме тук, с цел да разкажем историята на индивида, който е театралничил за тях ", съобщи Маккърди. " Ние сме тук, с цел да създадем среща сред фена и позиращия ". Той съпостави техниката си със сеанс с психиатър, при който пациентът и лекарят си споделят допустимо минимум за себе си, " с цел да можете да придвижите страстите си върху тях ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР