Бившият президент на САЩ Барак Обама и неговото близко обкръжение

...
Бившият президент на САЩ Барак Обама и неговото близко обкръжение
Коментари Харесай

Обама пробутва нов афроамериканец за президент на САЩ на изборите през 2020 година

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама и неговото близко обграждане желаят да прокарат кандидатурата на някогашния губернатор на Масачузетс Девал Патрик за поста президент на Съединени американски щати, написа Politico. Патрик е на 60 години, в предишното е бил заместител на основния прокурор на Съединени американски щати, а по-късно е направил сполучлива кариера в бизнеса – в частност, бил е вицепрезидент на Coca-Cola Company. През 2007 година е станал първият афроамериканец, оглавил щата Масачузетс, заемал е поста губернатор до 2015 година. В момента Патрик работи във финансовата компания Bain Capital.

Обама в частни диалози е предложил на Патрик „ да си помисли” да се кандидатира за президент на президентските избори през 2020 година от Демократическата партия, написа Politico. Бившият пълководец на предизборния щаб на Обама, известният политтехнолог Дейвид Акселрод, няколко пъти е разговарял с Патрил на същата тематика.

Най-близкият консултант и другар на Обама Валери Джарет също е декларирал за изданието, че „ с цялото си сърце желае” Патрик да се кандидатира. Сред поддръжниците на кандидатурата на Патрик е и Дейвид Симас, политическият шеф на Белия дом по времето на Обама и някогашен заместник-ръководител на апарата на Патрик.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР