Бившият президент на Румъния Траян Бъсеску, новоизбран евродепутат от Европейската

...
Бившият президент на Румъния Траян Бъсеску, новоизбран евродепутат от Европейската
Коментари Харесай

Траян Бъсеску: ЕС ни казва, че трябва да живеем с мюсюлманската инвазия

Бившият президент на Румъния Траян Бъсеску, новоизбран евродепутат от Европейската национална партия, разкритикува Европейски Съюз за миграцията и неспособността на Общността да отбрани границите си, осведоми " Политико ".

" Европейски Съюз, с неналичието си на деяние, наподобява ни споделя, че би трябвало да живеем с мюсюлманската инвазия ", съобщи Бъсеску в телевизионно изявление.

Бъсеску, някогашен капитан на транспортен съд, беше президент на Румъния през интервала 2004-2014 година Той беше държавен глава на балканската страна през януари 2007 година, когато Румъния се причисли към Европейски Съюз.

Като един от двамата претенденти от румънската дясноцентристка Партия " Народно придвижване ", Бъсеску разяснява, че миграционният въпрос е една от борбите, в която възнамерява да взе участие в Брюксел.

" Не си мислете, че рецесията от 2015 година е завършила. Тя е в цялостен кипеж даже и в този момент. Повече не се водят диалози, тъй като се е трансформирала съвсем в даденост ", счита той.

Според него би трябвало да се употребяват военните в Средиземно море за връщане на мигрантите, до момента в който са в териториалните води на страните, от които са отплавали. Бъсеску счита, че това е единственият метод за прекъсването им и връщане към правно състояние, защото те се пробват да влязат в Европейски Съюз незаконно.

" Всяка страна пази границата си ", акцентира румънският политик. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР