Бившият президент на Перу Алехандро Толедо, който е обвинен в

...
Бившият президент на Перу Алехандро Толедо, който е обвинен в
Коментари Харесай

Арестуваха бившия президент на Перу Алехандро Толедо в САЩ

Бившият президент на Перу Алехандро Толедо, който е упрекнат в корупция в родината си, бе задържан в Съединени американски щати по искане за екстрадиция, оповестиха във вторник перуанските и американските управляващи, съобщи Асошиейтед прес.

Толедо е арестуван в арест и ще бъде изслушан в съда в петък. От перуанската основна прокуратура прецизираха, че явяването на Толедо пред американския съд е част от процедура по връщането му в Перу, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бившият президент е упрекнат в родината си във взимане на 20 милиона $ подкупи от " Одебрехт " - бразилска строителна компания, която се озова в най-големия корупционен скандал в Латинска Америка. " Одебрехт " призна, че е платила 800 милиона $ подкупи на разнообразни публични представители в района, с цел да си обезпечи доходоносни контракти за публични поръчки.

Адвокатът на Толедо в Лима съобщи пред локално радио, че ще опита да покаже, че някогашният президент е изправен в родината си пред политическо гонене.

Алехандро Толедо твърди, че е почтен. Той бе президент на Перу от 2001 година до 2006 година През последните години живее в Калифорния.

Скандалът " Одебрехт " засегна и други някогашни президенти на Перу, които се проверяват, напомня АП.

През април т.г. някогашният президент Алан Гарсия се простреля в главата, с цел да избегне арест по отношение на хипотетични подкупи от " Одебрехт ". Гарсия твърдеше, че е почтен. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР