Бившият президент на Перу Алан Гарсия почина, след като се

...
Бившият президент на Перу Алан Гарсия почина, след като се
Коментари Харесай

Бившият президент на Перу се простреля смъртоносно при опит да го арестуват

Бившият президент на Перу Алан Гарсия умря, откакто се простреля в главата, когато служители на реда влязоха в дома му, с цел да го арестуват по дело за корупция.

Новината за гибелта на Гарсия удостовери актуалният перуански президент Мартин Вискара.

Бившият държавен глава е бил откаран в болница в столицата Лима, където е претърпял незабавна интервенция, само че лекарите не са съумели да го спасят.

Гарсия споделил на служителите на реда, пристигнали да го задържат, че желае да се обади на своя юрист и влезнал в кабинета си. След няколко минути се чул изстрел и когато служителите на реда влезнали със мощ в стаята, намерили 69-годишния експрезидент седнал и с рана в главата.

Алан Гарсия, който два пъти бе президент на Перу, в последно време бе разследван по отношение на най-мащабния корупционен скандал в Южна Америка към бразилската строителна компания " Одебрехт ".

Перуанската прокуратура подозира, че Гарсия е получил рушвет от 100 хиляди $ от компанията под формата на хонорар за произнесена от него тирада на конференция в Бразилия.

Полицаите са идвали в осъществяване на правосъдно решение Алан Гарсия да бъде арестуван за 10 дни по отношение на следствието.

Съдебната заповед е била за задържане на общо девет души.
Гарсия постоянно е отричал да е получавал рушвет и е твърдял, че е преследван по политически аргументи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР