Бившият президент на Левски Томас Лафчис заяви пред БНТ, че

...
Бившият президент на Левски Томас Лафчис заяви пред БНТ, че
Коментари Харесай

Бивш шеф на "Левски": Време е Михайлов да се оттегли

Бившият президент на " Левски " Томас Лафчис съобщи пред Българска национална телевизия, че е време актуалният президент на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов да напусне поста си и даже предложи сегашния механически шеф Георги Иванов-Гонзо да го размени. Лафчис добави, че сега във футбола ни продължава да има доста уговорени мачове, само че това остава безнаказано.

" Смятам, че е време (б.ред. - Борислав Михайлов) да се отдръпна. Не споделям да се отдръпна в интерес на Бербатов. Може да бъде почетен ръководител. Президентът е представителна функционалност - да върви по конгреси, коктейли, изявленията. Човекът, който ще прави цялата работа, би трябвало да излезе с лицето си. Постът на изпълнителен шеф е най-съществен. Необходимо е той да дефинира цялата политика на БФС. Георги Иванов има опция да бъде такава фигура. Той е сериозен човек, експерт и считам, че в случай че му бъде дадена повече власт той ще успее да промени нещата. При настоящия Изпълком обаче това не може да се направи. Затова би трябвало да се направи конгрес, на който да бъдат определени верните хора ", съобщи Лафчис.

Той разкритикува актуалната политика в БФС: " Има хора, които са от по 30-40 години там. Важно е да има визия, а каква е нашата визия? Ние мислим ден за ден... На първо място позволиха доста президенти на клубове в Изпълкома. Второ, някои тимове бяха толерирани за сметка на други. Има няколко водещи тима и те постоянно получават помощ, когато играят против по-долните тимове. Трето - не сътвориха без значение съдийство. Не обърнаха внимание на детско-юношеския футбол. Колко години не сме се класирали за нещо? На дъното сме. Базата в Бояна е огромна облага за българския футбол, само че нищо друго. В тези 13-14 години, в които Борислав Михайлов ръководи футбола не може да се похвали с никакъв триумф. Има причина да бъдат упреквани за положението на националния тим, тъй като позволиха в клубовете да играят по 10-11 чужденци вместо българи . Трябва да задължат да има избран брой български футболисти, които да играят в първия тим ".

Бившият президент на " Левски " удостовери слуховете, че гласуването на конгреси значително е предрешено. " Във футболния съюз има една конструкция, която постоянно е над 50% и гласоподава по разпореждане, доста пъти политическо ".

Той приказва и за манипулираните мачове в България. " Виждате при нас какво се случва. Всяка година се прибавят нови клубове, които са единствено за по няколко месеца и по-късно стартират да продават мачове, с цел да се устоят. Има доста уредени мачове и хората, които схващат от футбол знаят кои са те. Отделно приказваме, че тук има намесени национални тимове. Знаете какъв брой мача анулираха. Стига да има предпочитание, могат да стигнат до край. В Гърция доста хора влязоха в пандиза ", сподели Лафчис.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР