Бившият президент на Левски Тодор Батков коментира в сутрешния блок

...
Бившият президент на Левски Тодор Батков коментира в сутрешния блок
Коментари Харесай

Тодор Батков: Неморално е парите за спорт да отиват в нечий джоб. Полицията и прокуратурата да се намесят във футбола

Бившият президент на Левски Тодор Батков разяснява в утринния блок на БТВ последните събития във футбола и основно следствията на медията против Българския футболен съюз. В тях се твърди, че със суми, дарени от страната, се изпращат юноши на лагери в хотели на близки до управителни фактори в БФС.

" Първо, аз съм от 1998 година във футбола и за първи път виждам страната да дава пари за футбола. Това е хубаво. Но фактът, че пращат юношите в хотели на хора от БФС не е морално. Подлежи на инспекции. Виждам спор на ползи. Какви са тези лагери за такива колосални пари? Знам, че за лагерите на Левски в Кипър плащахме по 50 евро храноден, а тук заплащат 75 лв.. Ние бяхме в Кипър, а и хранихме огромни хора, мъже. Има огромна разлика ", сподели той.

Бе наранена и тематиката със закупените голям брой футболни екипи за юношеския ни футбол от афганистанска фира. " Знам, че има марка " Космос ", много евтини и ниско качество екипи. Пума и Адидас шият в Пакистан, а за Афганистан не знам да има, тя е размирна страна. Чух колосални числа, дай Боже да има толкоз деца, които да се занимавт с футбол. Това е доставка на 11 000 екипи - да, допустимо е за 3 години. Това с прехвърлянето на компанията на клошар е класическа скица, очевидно са имали да дават Данък добавена стойност. И това има някакъв излаз - като се дават екипи, има приемно-предавателни протоколи, тези клубове си имат шефове. Да се ревизира какво става, в случай че нямат документи, значи е престъпно закононарушение. Не е добре. Публична загадка е, че при тежки нерешими данъчни инспекции има тази процедура - прехвърляш я на клошар или на лица от ромски генезис, които страната не ги следи ", изясни още юристът.

" За националния стадион като играехме Шаампионска лига плащахме 20-25 хиляди, след това подвигнаха на 50 000, където стана голям скандал, а и имахме осветяване, 40 000 аудитория. Това какъв брой са платили в този момент за наем на стадиона за младежки шампионат, е форма да се спонсорира и подкрепи притежателя на стадиона. Парите за спорт по този начин или другояче са малко и да отиват в нечий джоб... това е аморално, господин Хекимян. Сметната палата, Национална агенция за приходите и в последна сметка полицията и прокуратурата. Това е ситуацията. Който каквото е правил, да си понесе отговорността ", безапелационен е Батков.

" Държавата за първи път дава пари. Не върша вятър на Бойко Борисов, само че с негова помощ се оправиха стадионите, най-малко в " А " група. Първо, страната би трябвало да ревизира, след това да се свика Конгрес. В момента БФС е малко окуцял, на един крайник е останал. Легитимното лице е президентът, и откакто той е освободен, обикновено е да се свика нов Конгрес. Ако имаме вяра на съда началник в този момент е Мишо Касабов, в случай че имаме вяра на Данчо Лечков е той, съгласно устава. Не съм служител на реда, с цел да проверявам дали му е негов подписа. Борислав Михайлов, мисля, че способства доста, може да има и неточности. Хубав, неприятен, той е лицето на футбола ни в последните 15 години. Не можем да отречем приноса на Михайлов, той легитимира футбола ни пред ФИФА и УЕФА, докара пари от там, направи база. Националният тим е функционалност на футбола в клубните ни тимове и на няколко легионери, които играят на открито. Мисля, че ние изпуснахме духа от бутилката - огромните тимове в България, да вземат толкоз чужденци. Как се гради по този начин народен тим - по никакъв начин. В момента юношите старша и младежите са по-добри от мъжете. Ако желаеме да има роден футбол президентите да седнат и да се схванат - да има ограничаване на броя на чужденците, в случай че би трябвало ", безапелационен е някогашният началник на Левски.

" В някаква степен ми липсва футбола, само че аз не съм се откъснал, изживявам мачовете. Последно бях на мач на този с Марибор, тъй като съм другар с президента им и да се забележим. Дали бих се върнал? По-скоро не. Готов съм да оказвам помощ, въпреки всичко ", приключи Батков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР