Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев е обявил гладна стачка

...
Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев е обявил гладна стачка
Коментари Харесай

Бившият президент на Киргизстан обяви гладна стачка в ареста

Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев е оповестил гладна стачка в символ на митинг против задържането му в прелиминарен арест в столицата Бишкек, заяви негов юрист, представен от Българска телеграфна агенция.

Според юриста Сергей Слесарев клиентът му е държан в подземие, където нормално обитават наказани на разстрел. В килията няма отопление и канализация, а Атамбаев има проблеми с кръвното налягане, добави юристът.



Експрезидентът Алмазбек Атамбаев, излежаващ присъда за корупция, и няколко видни политици бяха освободени от следствени арести и затвори от стачкуващите по време на безредиците в средноазиатската република на 5 и 6 октомври след парламентарните избори, анулирани след това от ЦИК.

На 9 октомври Атамбаев произнесе тирада пред свои последователи на протест в Бишкек, в която насочи остри рецензии към някогашния президент Сооронбай Жеенбеков и прикани за нови избори. Последваха конфликти с участниците в контра протест, подкрепящ различен киргизки политик. На идващия ден към Атамбаев бяха предявени обвинявания за приложимост на принуждение против органите на реда, за ликвидиране, опит за ликвидиране, образуване на всеобщи вълнения, похищение на заложници и няколко случая на корупция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР