Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев беше задържан от служители

...
Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев беше задържан от служители
Коментари Харесай

Бившият киргизстански президент отново е задържан от полицията

Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев беше арестуван от чиновници на специфичните полицейски елементи, предадоха международните организации.

Сегашният президент Сооронбай Жеенбеков наподобява си връща контрола над страната след няколкото дни на безредици, по време на които, който излежаваше присъда за корупция, отбелязва Франс прес.

" Атамбаев е арестуван, сега се взема решение въпросът за мярката за неотклонение, която ще му бъде наложена ", оповестиха от щаба на Социалдемократическата партия на Киргизстан, представена от ТАСС. Неговата говорителка Кундуз Жолдубаева посочи, че бойците от специфичните елементи са завладяли с взлом дома на някогашния президент на 15 км от столицата Бишкек.

" Алмазбек Атамбаев беше арестуван по искане на следствените органи в границите на углавно дело за образуване на всеобщи вълнения в Бишкек ", заяви Националният комитет по национална сигурност. В момента следствените органи подхващат дейности за определяне и задържане на останалите съучастници в това закононарушение.

Преди ден Атамбаев оцеля при нападение, осъществено против него на централния площад в Бишкек по време на протест на опозицията - бронираният му автомобил бе подложен на обстре.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР