Бившият президент на ИААФ Ламин Диак и синът му Папа

...
Бившият президент на ИААФ Ламин Диак и синът му Папа
Коментари Харесай

Бивш президент на ИААФ се изправя пред съда във Франция

Бившият президент на ИААФ Ламин Диак и синът му Папа Масата Диак ще бъдат изправени пред съда във Франция по обвинявания в корупция и пране на пари, оповестяват източници за Агенция Франс Прес.

Диак бе президент на ИААФ в интервала сред 1999-2015, само че мандатът му завърши в безпорядък, откакто той и синът му бяха упрекнати във възпрепятстване на наказания против Русия за допинг в подмяна на заплащания.

Папа Масата Диак, който в никакъв случай не е бил разпитван от френската полиция, е един от петимата, който ще бъде съден за същите обвинявания. Френското следствие на Диак датира от 2015, когато британецът Себастиян Коу наследи сенегалеца на поста президент на ИААФ.

Френските прокурори започнаха следствието заради подозрения за пране на пари във Франция. Първоизточникът на следствието е системата на допинг-спонсориране, разкрита в Русия от УАДА. Прокурорите упрекнаха Диак в това, че той е бил подготвен да одобри финансирането на политически акции в Сенегал в подмяна на това, че публични лица от ИААФ си затворят очите при уличени в допинг съветски спортисти. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР