Бившият президент на Грузия и бивш губернатор на украинската Одеска

...
Бившият президент на Грузия и бивш губернатор на украинската Одеска
Коментари Харесай

Определят мярката за неотклонение на Саакашвили

Бившият президент на Грузия и някогашен губернатор на украинската Одеска област Михаил Саакашвили беше доведен в Печорския съд в Киев, с цел да му бъде избрана мярка за неотклонение, заяви на уеб страницата си телевизионният канал " 1+1”, представен от РИА Новости и БГНЕС.

" Лидерът на партията " Движение на новите сили” Михаил Саакашвили е в Печорския съд в Киев. В съда на някогашния началник на одеската регионална администрация ще бъде наложена мярка за неотклонение”, заяви телевизионният канал.

Саакашвили беше арестуван на 5 декември в границите на наказателно дело по обвиняване в подкрепяне и прикриване на проведена незаконна група.

Привърженици на политика съумяха да го освободят от полицейски микробус и дружно с него отидоха в центъра на украинската столица, с цел да упорстват за импийчмънт на президента Петро Порошенко. На идващия ден правоприлагащите органи дойдоха в палатковия лагер до Народното събрание, с цел да търсят Саакашвили, само че симпатизанти на политика оказаха опозиция.

Саакашвили беше дефинитивно арестуван чак късно вечерта в петък и беше вкаран в предварителния арест на Службата за сигурност на Украйна.

Главната прокуратура ще изиска Саакашвили да бъде подложен под домакински арест.

По-рано политикът съобщи, че е болен, а след въдворяването си в ареста разгласи безсрочна гладна стачка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР